Vi står foran en vintersesong som mange steder i Norge betyr utfordrende kjøreforhold. Det vil si at det vil bli behov for bilberging for enkelte. 

Ønsker et bredt tilbud

NLF har over tid arbeidet for at bilbergertjenestene i Norge skal bli så bra som mulig og at de skal være bærekraftige både for de som har behov for berging og ikke minst for de som utfører jobben.

–  Vi ønsker at tilbudet på bilberging skal favne bredt, men i dette arbeidet har vi møtt på en del utfordringer. Det har ført til at vi nå har inngått en avtale med If, vår samarbeidspartner på forsikring, om at berging kan bestilles direkte av den bergeren dere ønsker, forteller markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud.

NLF oppfordrer derfor til å bestille berging direkte fra bilberger og ikke via Viking redningstjeneste sin vakttelefon.

Står fritt til å velge

– Dere som bileier står så fritt til å velge om dere ønsker å betale fakturaen direkte eller om fakturaen skal sendes til If for betaling, og bli dekket av forsikringen, forteller Olafsrud.

Han forteller videre at NLF anbefaler på det sterkeste at det benyttes bergere som har kunnskap om berging av tunge kjøretøy da det ofte er store verdier som er i spill.

– Vi håper færrest mulig får behov for assistanse, men når uhellet først er ute, er det greit å vite hva man skal gjøre, avslutter Olafsrud.