Anne Marie Fjellseth har rukket å ta ikke mindre enn tre ulike fagbrev, yrkessjåfør, logistikkoperatør samt kontor- og administrasjonsfaget. I den rekkefølgen. Hun er ikke arvelig belastet av transportbransjen, at det ble fagbrev som yrkessjåfør var helt tilfeldig.

-Jeg visste ikke hva jeg ville når det nærmest seg tiden for å ta et valg, forteller hun. Sikkerhetsvakt og butikk fenget ikke, men transport hørtes kult ut!

Dette var en helt ny verden, men etter å ha kommet i gang med utdannelsen på Sørumsand videregående tok det ikke så lang tid før hun fikk bekreftet at valget var riktig. Etter hvert fikk hun læreplass hos Posten, som hun skryter veldig av, og nå har hun førerkort CE og DE. Midt i læreperioden ble hun også mor, og hun tok lappen på lastebilhenger et par uker før fødselen.

Mange lærlinger lykkes

Oppgaven som småbarnsmor lot seg ikke kombinere med å kjøre lastebil, derfor tok hun et nytt fagbrev, denne gangen innen logistikk. Samtidig hadde hun kommet i kontakt med SOTIN og gjorde ulike oppgaver for dem.

-I 2015 fikk jeg en 50% kontor-stilling her, som jeg kombinerte med å jobbe som lærer på Sørumsand videregående, forteller hun.

-Det er bra at vi har fått Anne Marie i denne rollen, sier styreleder i SOTIN, Trond Helge Henriksen (t.h) Her sammen med Kjell Olafsrud fra NLF. Foto: André Kjernsli -Det er bra at vi har fått Anne Marie i denne rollen, sier styreleder i SOTIN, Trond Helge Henriksen (t.h) Her sammen med Kjell Olafsrud fra NLF. Foto: André Kjernsli

I den forbindelse fikk hun ansvaret for sin første lærling, siden den gang har hun har ansvaret for 30-40 lærlinger hvert år. Hun mister kontakten med de fleste, men det hender noen ringer og forteller hvordan det går.

 -Noen av de har gjort det veldig bra i de firmaene de har fått jobb, det synes jeg er veldig moro, sier Anne Marie.

På et tidspunkt ble det bestemt at SOTIN ønsket å dedikere en 20%-stilling til rekrutteringsarbeidet. Hun ble oppfordret til å søke, fikk jobben, og jobber nå altså 20% for SOTIN og 80% for det lokale opplæringskontoret. Anne Marie holder i en rekke aktiviteter. I høst bruket hun mye tid på Følg Drømmen Ikke Strømmen, en kampanje som skal fortsette fremover. Kjetting-NM er et annet eksempel.

Kompetent og motivert

Anne Marie har klare tanker om hva som må til for å rekruttere flere til transportfaget; Man må vise bredden innen faget, alle mulighetene. Også er det viktig å få frem at arbeidsmarkedet er godt, og at man ikke behøver å kunne noe som helst om transport – noe hun selv er et eksempel på.

-Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene, avslutter 30-åringen, som formelt begynte i stillingen 1. februar.

Styreleder i SOTIN, Trond Helge Henriksen, sier følgende om ansettelsen.

- Med Anne Marie på laget som koordinator, så vil det styrke SOTIN som nettverk både faglig og organisatorisk.

Han fortsetter;

- SOTIN gjør mange oppgaver på vegne av og i samarbeid med våre medlemmer, som er opplæringskontorer og arbeidsgiverorganisasjoner tilknyttet transportbransjen. Våre medlemmer utgjør samlet sett landets mest kompetente fagmiljø innen fagopplæring i transport og logistikk.

Foruten kontakt med medlemmer og organisasjoner vil koordinatoren først og fremst jobbe med aktiviteter rettet mot rekruttering, kvalitet og kompetanse på trevs av opplæringskontorene.

 

Vil du vite mer om hva SOTIN gjør? Klikk her