Dagens sjåfør: Bjørn Are Strøm

Kommer fra: Nes i Ringsaker

Kjøretøy: Scania R730 Hotliner

Kjører for:  
– Jeg har egen bil og kjører for Felleskjøpet

Er bedriften du jobber for NLF-medlem?
– Ja

Hva er ditt kjøreområde?
– Østlandsområdet – hovedsakelig i Innlandet pluss Moss og Fredrikstad. Gjødsel, såvarer og korn, er som oftest på bilen. Bulk en veg og emballerte sekker i retur.

Hvor lenge har du kjørt lastebil?
– Jeg har kjørt lastebil i nærmere 25 år. Begynte som lærling da jeg var 18, og har nå drevet mitt eget firma i ti år. 

Hvordan trives du bak rattet?
– Veldig godt! Det er derfor jeg har drevet på så lenge. Jeg har det fritt og godt og jeg er min egen herre. Det blir ofte lange dager, og det kan bli noen oppturer og nedturer, men jeg har aldri gruet meg til å gå på jobben. Vi har et fint yrke!

Hvordan er det å jobbe om sommeren når andre er på ferie?
– Ferie? Det er fint å kjøre om sommeren. Da er det ofte liten trafikk. Nå skal jeg over brua til Helgøya og det er fint å se folk i båt ved brua. Man treffer folk på en annen måte langs vegen og det er mange som hilser. 

Hva skal til for å rekruttere nye lastebilsjåfører?
– Jeg tror det viktigste er at vi  må være positive for det er mye positivt i bransjen. Samfunnet trenger oss og vi er viktige. Vi kan ikke lure folk og få med folk på feil grunnlag, men vi har veldig mange fine dager.

Hvordan har krigen i Ukraina påvirket din arbeidsdag?
– Ikke særlig mye – bortsett fra at alt er blitt mye dyrere. Det er dumt for det fører til litt frustrasjon, men vi som ikke er i krig, har ikke lov til å klage. Oppstarten av vekstsesongen har vært bra. Bøndene, og vi som kjører for dem, trenger et godt kornår.    

Hva synes du om varslingsgrupper på sosiale medier?
– Det er greit, og jeg innrømmer at jeg følger med. Det er først og fremst for raskt å få beskjed om ulykker, køer og stengte veger.