Gården er et privat initiativ med et budsjett på 400.000 kroner. Tilsvarende offentlige anlegg koster vanligvis mellom 8-10 millioner kroner. 

God læring

Det eneste som mangler er lyskryss, men det er ikke mange av dem langs veiene i bygda. På grunn av tidlig vinter kan ikke kjøregården tas i bruk før våren. Likevel blir det et sted der barn i Hernes, samt fra andre barnehager og skoler i kommunen og nabokommunene, kan lære om trafikksikkerhet. NAF Sør-Østerdal vurderer også hvordan de kan benytte anlegget. 

Kjøregården har blitt asfaltert, en rundløype er opprettet, skilt er satt opp, og det er til og med tråbiler tilgjengelige. Sykling er også tillatt på anlegget. En gammel container fungerer som drivstoffstasjon. 

Flott sikkerhetstiltak 

Innlandet fylkeskommune (FTU), NAF Sør-Østerdal, Circle K, If, og NLF Innlandet har alle bidratt økonomisk til kjøregården. Mandag ble anlegget også brukt til Venner på vegen, et annet av Tores trafikksikkerhetstiltak. NLFs forbundsleder fortjener honnør for enda et flott trafikksikkerhetstiltak. 

Mer om dette kommer i neste utgave av NLF Magasinet.