Den skal ligge ved trafikkmaskinen Södertälje Syd, i direkte tilknytning til Scanias produksjonsanlegg, og ble mulig gjennom et samarbeid mellom Gasum og Scania. Begge selskap mener det markerer et stort skritt mot et mer bærekraftig transportsystem i regionen. De vil tilby både flytende og komprimert gass, og vil bli tilgejengelig for både tyngre og lettere kjøretøy. 

– Samarbeidet med Scania er helt riktig på alle måter. De ligger i forkant når det gjelder utvikling av gassdrevne lastebiler, og det at de stilte med tomt til dette prosjektet, illustrerer styrken med et felles fokus på bærekraftige løsninger og trygg energiforsyning til dette store området, sier Sharareh Edström, Head of Business Traffic Sweden i Gasum. 

Mer moderne 

Det spesielle med denne nye stasjonen er at den allerede fra åpningen vil ha to pumper for komprimert gass og to for flytende gass, noe som er mer enn vanlig. Dette vil medføre raskere fylling og vesentlig større kapasitet enn ved de eldre stasjonene. 

Scania jobber aktivt for å fremskynde overgangen til et bærekraftig transportsystem, og selskapet har satt seg et vitenskapsbasert klimamål der fornybare drivstoff spiller en viktig rolle. 

– Vi er glade for å kunne bidra til utbygging av infrastrukturen for biogass. Den nye stasjonens strategiske beliggenhet mellom E20 og E4 betyr at den vil få en viktig funksjon i omstillingen til et bærekraftig transportsystem. Etableringen kommer også på et godt tidspunkt for Scania, da etterspørselen øker raskt etter fleksible transportløsninger med sterkt reduserte CO2-utslipp, noe som fører til økt popularitet for våre biogassdrevne produkter, sier Jonas Strömberg, Sustainable Transport Solutions Manager i Scania. 

Reduserer CO2 utslippene 

Gjennom bruk av biogass er det mulig å redusere CO2-utslippene med opptil 90 prosent sammenlignet med konvensjonell diesel, og faktisk over 100 prosent hvis gassen produseres av gjødsel, ifølge Energigas Sverige. 

– Vi er overbeviste om at gass som drivstoff er en del av fremtidens energipalett. Derfor satser Gasum på å videreutvikle infrastrukturen for gassfyllestasjoner like raskt som tidligere. Samtidig øker Gasum sin egen produksjon av biogass for å oppfylle det økende behovet i markedet, svakutter Edström.