Sammen skal de bidra til en oppgradering av infrastrukturen til elbilenes inntog i Skandinavia.

Med den økende etterspørselen etter elbiler i transportbransjen, landet avtalen om en ladeløsning i Norge, Sverige og Danmark på et godt tidspunkt med tanke på lanseringen av den nye elektriske varebilen, Iveco eDaily.

Integrert løsning

Med samarbeidet kan kundene få en integrert løsning, der Iveco leverer kjøretøyet og E.On forsyner og støtter Iveco-kundene med ladestasjoner i hele Skandinavia.

– Transportbransjen står foran en stor omstilling, der ladeinfrastrukturen kan være en utfordring. Det skal passe inn i logistikk- og transportmønsteret som ofte krever skreddersydde løsninger. Det er nettopp derfor dette er en viktig avtale for oss. Sammen med E.On går vi foran og leverer en komplett elektrisk løsning med både Iveco eDaily og lademuligheter, sier Anders Velta, Country Sales Manager hos Iveco Norge.

Kundene trenger ikke å bekymre seg

I en pressemelding skriver selskapet at det nye samarbeidet med E.On er et viktig steg i utviklingen av å forbedre ladenettverket i Skandinavia.  

– Vi er veldig glade for samarbeidet og for å kunne hjelpe Iveco-kunder med en integrert elektrisk løsning i Skandinavia. Vi jobber kontinuerlig med den grønne omstillingen i transportbransjen og nå er tiden inne for å få de tyngre kjøretøyene over til el, forteller Christian Halleløv, Head of Global eTransport hos E.On.

Ulike pakker

Sammen har Iveco og E.On er det utarbeidet tre pakker som de tilbyr Iveco eDAILY-kunder: en liten, en medium og en stor. Pakkene inneholder blant annet en løsning for å tilpasse kundens behov ved å legge til eller fjerne batterier når varebilen kjøpes, slik at kunden kan optimere rekkevidde og lastekapasitet.