Det er meldt om glatt veibane på E16 mellom Vågsbotn og Indre Arna, E16 ved Borlaug i Lærdal og E39 ved Lund i Rogaland.

Glatt på kysten

– Det er meldt om glatt vei flere steder, entreprenørene jobber med det, men med mye nedbør kan det være vanskelig å holde standarden, sier beredskapsrådgiver Henny-Kristin Asperanden Navarsete i Statens vegvesen.

I høyden er det mye vind og nedbør. I tillegg til at forholdene kan være krevende i lavlandet, må folk være forberedt på at fjelloverganger kan stenge på kort varsel.

Kjør etter forholdene

Statens vegvesen ber folk vurdere om de kan utsette kjøreturen til værforholdene bedrer seg. Fra fredag ettermiddag ser det ut til å bli en bedring i værsituasjonen.

– Vi vil oppfordre folk til å kjøre etter forholdene. Det er ikke om å gjøre å komme fort fram, men å komme seg trygt fram. Ta også hensyn til de som skal gjøre en jobb på veien. Hvis du kommer bak en brøytebil, ikke kjør forbi før den har svingt av veien. Enkel forskning viser at veien ikke er brøytet foran brøyten, sier Henny-Kristin Asperanden Navarsete.

Du finner oppdatert trafikkinformasjon på 175.no.