– Dette var skikkelig gøy, og veldig artig å få være med på, sier den fornøyde vinneren. 

Han bekrefter at det har gitt mersmak, og han ser ikke bort fra at han vil forsøke å kvalifisere seg igjen til neste år. 

– Da er jeg over i proffklasse, siden lærlingtiden min snart er over, sier Støfring.  

God stemning 

Kjetting ble sparket i gang hos Volvo Truck Center Gardermoen fredag 3. mars. Etter at kjettingfakkelen ble tent, var det klart for årets konkurranse. Stemningen var høy blant de mange som hadde møtt frem for å følge konkurransen, og elever fra kokkelinja på Nannstad serverte den nykomponerte retten «kjøtting», som ble en suksess. 

Det var seks lærlinger og seks profesjonelle yrkessjåfører som gjennom mange kvalifiseringsrunder i forkant, pekte seg ut som de aller beste.  

ÅRETS YNGSTE DELTAKER: Mathilde Flaten Husetuft (18) var årets yngste deltaker, men  klarte seg svært bra i Kjetting NM. Hun endte på en andreplass i lærlingklassen. Foto: Elisabeth Nodland. ÅRETS YNGSTE DELTAKER: Mathilde Flaten Husetuft (18) var årets yngste deltaker, men klarte seg svært bra i Kjetting NM. Hun endte på en andreplass i lærlingklassen. Foto: Elisabeth Nodland.

Vinnerne i lærlingklassen 

Etter flere runder med hard konkurranse som endte med såre og blødende hender, kunne vinnerne endelig kåres. 

I lærlingklassen vant, som tidligere nevnt, Andreas Støfring (24), men ble etterfulgt av Mathilde Flaten Husetuft (18 år), som var årets yngste deltaker. Hun forteller til Lastebil.no, at hun er svært fornøyd med innsatsen, og at det var en god opplevelse. På tredjeplass kom Bjarne Vangberg (19 år). 

FORNØYDE VINNERE: I lærlingklassen vant Andreas Støfring (til høyre). På andreplass kom Mathilde Flaten Husetuft og på på tredjeplass kom Bjarne Vangberg. Foto: Elisabeth Nodland FORNØYDE VINNERE: I lærlingklassen vant Andreas Støfring (til høyre). På andreplass kom Mathilde Flaten Husetuft og på på tredjeplass kom Bjarne Vangberg. Foto: Elisabeth Nodland

Vinnerne av proffklassen 

Beveger vi oss over i proffklassen, gikk seieren til Andreas Warberg-Mikkelborg, som endte på tiden 2,24 minutter.  

– Det gikk over all forventning, og det var en utrolig morsom opplevelse, forteller Warberg-Mikkelborg. 

Han synes det var et bra arrangement, og han synes det er et bra tiltak for både å rette søkelyset mot rekruttering og trafikksikkerhet. 

Andreplassen gikk til Hans Petter Nilsen (49år), mens på tredjeplass gikk til Odd Leif Nyseth (56 år). 

PROFFE: Vinner av proffklassen ble Andreas Warberg-Mikkelborg (midten), etterfulgt av Hans Petter Nilsen (til venstre)på andreplass og Odd Leif Nyseth på tredjeplass. PROFFE: Vinner av proffklassen ble Andreas Warberg-Mikkelborg (midten), etterfulgt av Hans Petter Nilsen (til venstre)på andreplass og Odd Leif Nyseth på tredjeplass.

Kjetting NM ble arrangert for andre gang av Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Flom Kjetting og SOTIN sammen med samarbeidspartnerne Scania og Volvo.