Én buss og to lastebiler har turnert landet rundt og besøkt en rekke videregående skoler for å vise frem alt det flotte transportnæringen har å by på for ungdommen. Totalt har det vært 40 stopp fra nord til sør og fra øst til vest før det hele endte på transportmessen på Lillestrøm den 30. september.   

Stakk seg ut 

Kravet for å bli med i konkurransen var å dele et innlegg fra et av arrangementene merket med #Følgdrømmen2023. Spredning, likes og seer tall ble ikke tatt høyde for når vinner av konkurransen skulle kåres.  

Mange bilder og filmsnutter ble delt, men det var likevel en person som stakk seg ut fra de andre. 

– Innholdet tiltalte oss veldig og noe av grunnen til at det ble nettopp Maria, var fordi hun spredte positivitet rundt yrket og hele veien fikk med seg mange bra elementer fra arrangementet i Fauske, forteller Øyvind Årbogen, seniorrådgiver hos Norges Trafikkskoleforbund.  

Artikkelen forsetter under bildet.

OVERREKKELSE: Det var NLFs rådgiver, Frank Lauritz Jensen, som overrakte premien til Maria. Foto: Privat OVERREKKELSE: Det var NLFs rådgiver, Frank Lauritz Jensen, som overrakte premien til Maria. Foto: Privat

Mye godt humør 

Maria fikk med i innslaget sitt at det var underholdende å være med på følg drømmen, både med musikk, mat, lastebiler og busser. I tillegg gjennomførte hun alt med veldig godt humør.  

– Spesielt likte vi at hun laget et intervju med to bussjåfører, noe som trakk innslaget opp til punktet hvor det ble kåret til vinner av ett førerkort klasse B. I intervjuet klarer hun også å snu det at sjåførene sier at det kan være litt lange dager til noe positivt, og det er godt jobbet, mener Årbogen.  

Følg drømmen-turnéen er et samarbeid mellom Sotin (Samarbeidsforum for opplæringsvirksomheter innen Transport og Logistikkfagene i Norge), Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og NHO Transport. Norges Trafikkskoleforbund var med som sponsor og er de som betaler for sertifikatet.  

Foruten Årbogen, hadde han med seg Magne Johansen fra Sotin og Christopher Sternefalk fra NLF i juryen. 

– Betyr mye 

– Det var rørende å se hvor glad Maria ble for premien og nå kommer vi til å ta kontakt med den trafikkskolen som er medlem hos oss, og så betaler vi for kjøretimene hennes når hun er klar, forteller Årbogen.  

Maria må nok vente litt med å kjør opp, men hun er veldig glad for å ha vunnet.  

– Det betyr veldig mye. Jeg hadde konfirmasjon for noen måneder siden, og hadde tenkt å bruke pengene på førerkort. Nå slipper jeg det, sier Maria i en sak på NRK Nordland

Hun fortsetter å skryte av kampanjen.  

– Vi dro med klassen vår og vi lærte om alt fra å være bussjåfør til å legge på kjetting, men at jeg skulle vinne førerkort hadde jeg ikke trodd. Jeg tror ikke det har gått skikkelig opp for meg ennå, sier Maria.  

Det var NLFs rådgiver, Frank Lauritz Jensen, som overrakte premien.