– Det er derfor med stor glede at forbundsstyret i dag kan presentere Knut Gravråk som ny NLF-direktør, fortsetter Velten. 

Gjør «comeback»  

Gravråk kjenner forbundet godt siden han i årene fra 2016-2022 arbeidet i organisasjonen. Først som rådgiver for daværende administrerende direktør, forbundsleder og ledergruppen i NLF. Deretter gikk han over som fagsjef for arbeidsgiverspørsmål i NLF. Han skiftet beite i 2022 da han ble ansatt som faglig politisk rådgiver i Arbeiderpartiet. 

– Forbundsstyret er glade for å kunne ønske ham velkommen tilbake i organisasjonen, for han er svært ønsket, understreker Velten.   

Startet som lastebilsjåfør 

Gravråk startet sin karriere som lastebilsjåfør, og har senere i flere år drevet egen virksomhet. Han har også solid bakgrunn fra politikk, både organisatorisk og som folkevalgt. Han har blant annet møtt som stortingsrepresentant i lange perioder. 

– Jeg ser frem til å få Knut Gravråk tilbake som kollega. Vi har tidligere arbeidet godt sammen og kommer raskt til å finne frem til hvordan vi skal arbeide sammen til beste for NLFs medlemsbedrifter, sier viseadministrerende direktør Jan-Terje Mentzoni.  

Ser frem til oppstart 

Også den kommende NLF-direktøren ser frem til å starte opp og takker for den tilliten han har fått. 

– Nå gleder jeg meg til å arbeide for en næring som jeg har vokst opp i og er glad i, sier Gravråk. 

Han forteller at han rett og slett ikke kunne takke nei da tilbudet om direktørstillingen kom. 

– Grunnen til det er at det er en ære og glede å få arbeide sammen med så mange drivende dyktige kollegaer og engasjerte tillitsvalgte, avslutter Gravråk. 

Gravråk er ansatt fra 1. desember 2023, men vil da gå ut i foreldrepermisjon. Han vil derfor ikke ha første arbeidsdag før i april 2024.