I kartvisningen vil dere, i tillegg til din posisjon, finne plasseringen til nærmeste hjertestarter. Dette er helt nytt. Vi har endret flere felter slik at informasjon også vises når en endrer skriftstørrelse, i til og vi har forenklet visninger. 

På arbeidstidsmodulen er det gjort store endringer som løfter denne til der den skal være. Dette gjelder i NLF appen og på Tacho Online.  

Nå kan du snu NLF appen 

Vi har fått tilbakemeldinger på at noen bruker appen på nettbrett som er montert vertikalt. Til dette har appen i enkelte tilfeller ikke vært optimal til slik bruk. På telefonen kunne det bli for små bokstaver for mange av oss, men nå når den kan snus, blir det mer «skrolling» men tekster er større. 

Statuser i appen 

Ansatt vil nå kunne se status knyttet til sin dag. Dager som ligger klart for innlegg av timer, timer som er sendt til bedrift og når bedriften har godkjent den enkelte dag vises. Hvordan dette gjøres kan dere se i lenken under for «NLF appen» under modulen «Timeregistrering». Når en dag er godkjent vil den ansatte se endringer som er gjort sammen bedriftens eventuelle kommentarer. 

Turer 

Videre kan flere dager knyttes sammen med at sjåføren oppretter en tur som går over flere dager. Dette er ikke en løsning som alle vi ha nytte av, men til dere som har ventet på denne endringen, er dette på plass.   

Godkjenne timer i Tacho Online 

Når timene skal gjennomgås og godkjennes er det kommet en helt ny arbeidsflate. Vi viser alle dager på en oversikt og gir mulighet til å redigere, kommentere og godkjenne med et minimum av tastetrykk. Denne er tilgjengelig også for dere som ikke har arbeidstid i dag. Hvordan dette ser ut og hvordan det virker er beskrevet i lenke under for «Arbeidstid» under modulen «Kontrollere og godkjenne lønn». 

Overtid 

Etter at sjåførene har godkjent sine timer og sett over og eventuelt korrigert aktiviteter for sin arbeidsdag vil Tacho Online telle overtidstimer. Dette vises under «Ansatte» og varsler vil vises i Tacho Online når satte grenser nærmer seg. Denne funksjonen er aktiver for alle selv om en ikke benytter modulen for arbeidstid.  

Bruddenes alvorlighetsgrad

Omsider er lovverket knyttet til kontroll og oppfølging av det enkelte brudd knyttet til hvordan det klassifiseres. Hvilken kategori det enkelte brudd er i, blir definert i forordning 2016/403. Under finner dere noen eksempel hvordan dette innen kort tid vil vises i Tacho Online. 

 

Behov for en gjennomgang av DIN konto. 

Som ny bruker har du fått tilbudet om en gjennomgang av Tacho Online. Kanskje er det en tid siden og kanskje sitter du med noen spørsmål du gjerne skulle hatt svar på. Om du sender en e-post til tachoonline@lastebil.no så kan vi finne en tid for dette i uke 17 eller uke 18.