Det er med stor glede det inviteres til bransjens største faglige møteplass i 2023. Transport & Logistikk, som arrangeres på NOVA Spektrum på Lillestrøm, åpner dørene den 28.-30. september.  

Messen er en sammenslåing av NLFs Transportmesse og NHO/Norsk Industris konferanse Transport og Logistikk. Dette blir andre gang organisasjonene går sammen om dette arrangementet. 

I 2019 var det 237 utstillere og 15.482 besøkende på arrangementet, og ambisjonen er å få like mange eller aller helst flere besøkende denne gang. 

Viktig å vise frem næringen 

– Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har arrangert utstilling siden tidlig på 1980 tallet og er svært glad for at vi for andre gang på rad har med oss NHO og Norsk Industri til et felles arrangement, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo. 

Han mener messen spiller en viktig rolle for å vise frem den svært varierte næringen transportbransjen er 

— Vi kan tilby svært variert arbeid til tusenvis av personer og kan garantere at de som velger en yrkeskarriere i transportnæringen et sikkert og godt levebrød, sier Mo.  

Transport & Logistikk 2023 vil fortsatt ha søkelys på tema som rekruttering, miljø, sikkerhet, kompetanse og produktnyheter.  

Artikkelen fortsetter under bildet.

VERTSKAP: Trond Andersen (til høyre) forteller at NOVA Spektrum er svært glad for å få være vertskap til den store og flotte messen og konferansen Transport og Logistikk. Her står han sammen med markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud. Foto: Elisabeth Nodland VERTSKAP: Trond Andersen (til høyre) forteller at NOVA Spektrum er svært glad for å få være vertskap til den store og flotte messen og konferansen Transport og Logistikk. Her står han sammen med markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud. Foto: Elisabeth Nodland

Tar form 

Salget av stands er allerede godt i gang.  

– NOVA Spektrum er svært glad for å få være vertskap til den store og flotte messen og konferansen Transport og Logistikk. Samferdselsministeren har takken ja og til åpningen av hele arrangementet, forteller Trond Andersen, kundedirektør hos NOVA Spektrum. 

Han bekrefter med dette at messen begynner å ta form. 

– Mer enn halvparten av arealet er nå solgt. Alt som er verdt å se, vil du finne der, og de aller største toneangivende innen bilmerker, påbygg og utstyrsleverandører er allerede med, sier Andersen. 

Han forteller at de også har fått henvendelse og forespørsler om å sette av store arealer til hittil ukjente utstillere og merker. 

Markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud, forteller også at et av målet til årets messe er å få samlet alle offentlige etater. 

 – Dette arbeidet er fremdeles i planleggingsgropen, men vi håper å få det på plass. Dersom vi lander dette, vil det være en ny og spennende vri på arrangementet, sier Olafsrud.  

En «gammel» traver 

Ekeri har etablert seg som en ledende utstyrsleverandør til transportbransjen, og i tradisjon tro, blir de å finne på Transport og Logistikk messen i år. 

– Det er veldig godt å kunne møtes fysisk igjen til Transport- og Logistikkmessen etter en lang tid med pandemi. Nå har vi vært på ulike arrangementer tidligere, men dette er en viktig møteplass for oss, sier daglig leder i Ekeri, Trond Lundsten. 

Han forteller at de ser frem til å vise frem sine nye ting. 

– Det er nok mange som har det grønne skiftet som tema, og det gjelder også oss. Dette har vært viktig for oss lenge og noe vi har jobbet med siden 2007. Vi har tatt det steg for steg og i 2022 ble fabrikken vår klassifisert som klimanøytral og er med dette det første selskapet i denne bransjen som kan skilte med dette, sier Lundsten. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

«GAMMEL» TRAVER: Ekeri har etablert seg som en ledende utstyrsleverandør til transportbransjen, og i tradisjon tro, blir de å finne på Transport og Logistikk messen i år. – Vårt tema i år blir det grønne skiftet, sier daglig leder i Ekeri, Trond Lundsten. Foto: Ekeri «GAMMEL» TRAVER: Ekeri har etablert seg som en ledende utstyrsleverandør til transportbransjen, og i tradisjon tro, blir de å finne på Transport og Logistikk messen i år. – Vårt tema i år blir det grønne skiftet, sier daglig leder i Ekeri, Trond Lundsten. Foto: Ekeri

På tegnebordet 

Utover dette kan han dessverre ikke si noe mer konkret om akkurat hva det er de skal stille ut. 

– Grunnen til det er at planene fremdeles ligger på tegnebordet. Så snart vi er sikre på at vi får det i havn, vil vi gi beskjed, sier Lundsten. 

Videre ser han frem til å se hva alle andre har fått til siden sist, i tillegg til å treffe nye og gamle fjes.  

–  Ekeri har vært med på Transport- og Logistikkmessen i all sin tid, og vi kjenner veldig mange i denne bransjen. Vi ser derfor frem til å treffe folk igjen i tillegg til mange hyggelige samtaler og diskusjoner, avslutter Lundsten.