Tenk deg at du sitter i førerhuset på lastebilen din. Været er nydelig, radioen er på og det er bare en times tid til med kjøring før du skal av vakt. Du nynner på en sang på en fin rett vei da det plutselig kommer en personbil over i ditt kjørefelt. Så smeller det! Deretter blir det helt stille, røyken stiger opp fra bilen og det siste du husker er kanskje blikket på føreren av personbilen like før krasjet. Kaoset er totalt. 

Avgjørende hjelp 

Dessverre er dette noe som hender med flere yrkessjåfører hvert år. Når man har veien som arbeidsgulv utsetter en seg hver dag for stor risiko i trafikken. Ulykker er trolig alle yrkessjåførers store mareritt. Ofte kommer du fra det uten de store fysiske skadene, men tiden etter kan være svært tung, preget av skyldfølelse, depresjon og ensomhet. Da skal du vite at Kollegahjelpen kan hjelpe deg, og at du ikke behøver å være alene med de tunge tankene.  

Rask støtte fra en kollega kan være avgjørende for å komme seg tilbake i jobb. 

Hos de ulike kollegahjelperne rundt om i landet ligger det mange sterke historier. Ulykker skjer, og ulykkesstatistikken peker for tiden oppover. September ble den måneden så langt i år med flest drepte i trafikken.  

Les også historien om Hanne som bare hadde kjørt lastebil i to uker da det smalt>>>

Fikk bistand fra kollegahjelpen 

Senest 11. oktober smalt det på veien, og en uheldig lastebilsjåfør ble involvert i en alvorlig dødsulykke. Selv om sjåføren av lastebilen ikke var skyld i ulykken, satte hendelsen dype spor. 

I et intervju i   Avisa Hordaland (bak betalingsmur), forteller den uheldige sjåføren om hendelsen som preger ham sterkt. 

Ådne er en 23 år gammel yrkessjåfør som kjører for Voss Transportservice. Han kjører strekningen mellom Voss og Oslo fire ganger i uken. Så smalt det. To personer omkom. Videre forteller han til Avisa Hordaland at han sliter med å sove om natten, fordi det er så sterke bilder fra hendelsen som har brent seg fast. Samtidig bekrefter han at han har fått god oppfølging av kriseteamet i Ål kommune like etter ulykken, i tillegg til bistand fra kollegahjelpen i NLF. 

Nye kollegahjelpere 

Kollegahjelpen ble startet av NLF i 1995. Det er en støtteordning som består av medlemmer i NLF som alle arbeider på frivillig basis. Alle som er kollegahjelper tilbys et grunnkurs samt etterutdanning annethvert år. I dag har Kollegahjelpen rundt 70 kollegahjelperere som danner et nettverk av lastebileiere, sjåfører og personer med tilknytning til transportbransjen. I år var det kollegahjelpseminar på Gardermoen i september, og NLF har gleden av å melde om at det har kommet seks nye kollegahjelpere til, siden forrige samling. 

NLF ØNSKER NYE KOLLEGAHJELPERE VELKOMMEN: Øverste rad fra venstre:  Dagfinn Eliassen fra Eliassen Utleie , Connie Thoresen fra Gudbrandsdal Bilberging, Martin Kristoffersen som er trafikklærer tunge kjøretøy hos TK Trafikkskole. Nederst fra venstre: Martine Kilen fra Torpa Bilruter, Reidar Svalheim som er pensjonist og Tone E. Røysom fra Sigurd og Ola Grimstad NLF ØNSKER NYE KOLLEGAHJELPERE VELKOMMEN: Øverste rad fra venstre: Dagfinn Eliassen fra Eliassen Utleie , Connie Thoresen fra Gudbrandsdal Bilberging, Martin Kristoffersen som er trafikklærer tunge kjøretøy hos TK Trafikkskole. Nederst fra venstre: Martine Kilen fra Torpa Bilruter, Reidar Svalheim som er pensjonist og Tone E. Røysom fra Sigurd og Ola Grimstad