Det er ventet sterk vind og store snømengder på Vestlandet og Sørlandet fra og med torsdag ettermiddag. Været vil fortsette mot kvelden og natt til fredag.

– Sjekk trafikkmeldingene for området du skal ferdes i før du legger ut på tur. Veger kan bli stengt og fremkommeligheten begrenset derfor bør alle beregne ekstra tid og vær tålmodig, råder Nils Karbø, leder av trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen. 

Det anbefales at alle som ikke absolutt må ut å kjøre, lar bilen stå.

– Sjekk dekkene

Når det gjelder transportnæringen må varene frem, men SVV har også en anmodning til alle yrkessjåfører som skal ut å kjøre det neste døgnet. 

– Det er spesielt viktig at man under slike kjøreforhold det meldes om nå, har lastet vogntogene korrekt. Vi ser i flere tilfeller at feil lasting av bil fører til stans på vinterføre, sier Erik Wolff, som leder SVVs utekontrollen i sør.

Videre understreker han viktigheten av å være godt skodd med vinterdekk med tilstrekkelig mønster.

– Nå går vintersesongen mot slutten, og flere har kanskje noe slitene vinterdekk. Det er derfor viktig at dybden på mønstret sjekkes, slik at man er sikker på at det er tilstrekkelig. I tillegg er det svært viktig å ha med seg kjetting, sier Wolff.

Han understreker at det for toakslede lastebiler kan bli spesielt utfordrende, og anbefaler at de som kjører med slike biler,  tenker seg en ekstra gang om man må ut og kjøre, eller om man kan vente litt.

– Til slutt vil jeg minne alle om å ta hensyn til fart og holde god avstand, avslutter Wolff, som ikke legger skjul på at de vil være ute det neste døgnet.  

Sterk vind og skredfare på Vestlandet og mye nedbør i sør

For Rogaland og indre strøk av Vestland fylke vil det være kombinasjonen av vind, sludd og snø som skaper vanskelige kjøreforhold. Fjelloverganger og skredutsatte strekninger kan bli stengt på kort varsel, og fare for skred kan føre til stengte veier.

På Sunnmøre er det den sterke vinden som er utfordringen. Den gir økt fare for snøskred i utsatte områder. Dette kan føre til stengte veier. Sterk vind kombinert med snø kan også gi vanskelige kjøreforhold.

I Agder og Telemark er det meldt store mengder med snø fra torsdag ettermiddag. Dette gir krevende føre og kjøreforhold.

Følg med på  vegvesen.no/trafikk for oppdateringer om vær og føre dit du skal

Med appen «Vegvesen trafikk» kan du få trafikkmeldinger for ditt område rett i lomma.

Her kan du abonnere på sms-varsling for fjelloverganger og værutsatte veier