Regjeringen planlegger å legge frem Nasjonal transportplan (NTP) for perioden 2025-2036 neste vår. Veiaktører fra Troms og Finnmark har nylig delt sine bekymringer på et møte i Tromsø, ifølge NRK Troms og Finnmark

– Oppbrukt vei 

Kløfta på E45 er særlig i fokus, med store rasutfordringer året rundt. 

– Det er rett og slett oppbrukte veier vi har, sier fylkesleder i Norges Lastebileier-Forbund i Finnmark, Pål Edvin Olsen, om det generelle veiforholdet i Finnmark, til NRK Troms og Finnmark. 

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygaard (Ap) bekrefter at Kløfta på E45 er en viktig trasé i Finnmark, og han besøkte stedet personlig i fjor. Han anerkjenner utfordringene og lover å ta dem med i vurderingen når den endelige NTP-en utarbeides. 

Stusser over prioriteringene

Samtidig er kun 1,2 prosent av de totalt 12 milliardene kronene regjeringen har satt av til NTP-en, foreløpig tildelt de nordligste fylkene. 

NTP-en skal slippes på vårparten neste år. Før den tid må Nygaard nå vurdere en tur tilbake til tegnebordet, dersom han ønsker å tilfredsstille regionen. En region som allerede stusser over regjeringens prioriteringer, etter høstens nyhet om elektrifisering av Melkøya.