Om sommeren setter NLF søkelys på sjåførene som holder Norge i gang når alle andre tar ferie. Gjennom fellesferien stiller vi noen enkle spørsmål til en ny sjåfør for å finne ut hvordan livet bak rattet fortoner seg.

Dagens sjåfør: Isabella Johnsen Nikoma

Kommer fra: Lakselv

Kjøretøy: Scania

Kjører for: Nor Log Lakselv

Er bedriften du jobber for NLF-medlem?
Ja

Hva er ditt kjøreområde?
Lakselv - Alta, Lakselv - Hammerfest, Lakselv - Havøysund

Hvor lenge har du kjørt lastebil?
1,5 år

Hvordan trives du bak rattet?
Jeg trives veldig godt med yrket, spesielt med vinterkjøring da det gir flest utfordringer. Når man løser mange vanskelige situasjoner, gir det en god mestringsfølelse.

Hvordan er det å jobbe om sommeren når andre er på ferie?
Det kan være en tålmodighetsprøve med mange turister i bobiler og campingvogner, men ellers har jeg ingen problemer med å jobbe om sommeren.

Hva skal til for å rekruttere nye lastebilsjåfører?
Jeg tror det er viktig å få flere jenter inn i yrket for å bidra til trivsel, både for jenter og gutter i bransjen. Det er også bra å rekruttere folk med ulik bakgrunn for å få mer mangfold i bransjen.

Hva synes du om varslingsgrupper på sosiale medier?
Jeg er ikke medlem i noen og har ikke noen spesiell mening om det.

Hvordan kan sikkerheten bli bedre på veien?
Jeg tror andre trafikanter bør lære mer om tungbilens egenskaper, og dette bør være en viktig del av sjåføropplæringen. Myke trafikanter bør også lære mer om hvordan man trygt forholder seg til tungbiler i trafikken.

Hva skulle du ønske andre bilister var flinkere til?
Å slippe tungbilen frem og ikke stå på krava, særlig på vinterføre. Dette vil bidra til færre farlige situasjoner og ulykker.