Kjettingdagen ble introdusert i 2021 og har siden blitt en viktig del av NLFs arbeid for å sikre trygge vinterveier. Dagen er strategisk plassert den 1. november samtidig som piggdekk blir tillatt, og kravene til vinterutstyr for lastebiler trer i kraft. Dette innebærer blant annet et krav om minimum 5 mm mønsterdybde på dekk, samt at alle lastebiler må være utstyrt med hjulkjetting i tilfelle vinterforholdene krever det. 

Viktig markering 

Tidligere år har Kjettingdagen fått bred medieoppmerksomhet, både nasjonalt og lokalt. Samferdselsministeren og statssekretærer har også tidligere deltatt for å markere dagen sammen med NLF, og vi forventer liknende støtte i år. 

Som tidligere år vil NLF arrangere Kjettingdagen på ulike kontrollstasjoner over hele landet. Her vil NLF-representanter gi ut informasjon om riktig bruk av kjetting og tips til trygg vinterkjøring. Kjetting-guider på både norsk og engelsk vil bli utdelt til alle sjåfører som passerer kontrollstasjonene denne dagen. 

Husk at riktig dekkutrustning og godt veigrep er førerens ansvar!

Krevende føre 

– Vi vet at vinteren på norske veier kan være krevende, og det er helt avgjørende at lastebiler er riktig utstyrt, og at sjåførene er godt forberedt. Kjettingdagen er vår måte å markere viktigheten av riktig bruk av kjetting, slik at alle kommer trygt frem, uansett vær, sier forbundsleder Tore Velten. 

NLF har også opprettet en egen side på Lastebil.no med gode tips og råd for vinterkjøring, slik at du kan ferdes trygt og ansvarlig på vinterveiene. 

Vi i NLF oppfordrer alle transportbedrifter og sjåfører som ikke allerede har rustet seg for vinteren, til å bruke denne dagen til å gjøre kjøretøyene klare for vintersesongen.