Det er Altaposten som skrev om saken først.  

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård kunngjorde nyheten under et besøk på Kløfta, sør for Alta, til stor jubel fra både lokalt næringsliv og transportbransjen.

Prosjektet er anslått å koste 1,7 milliarder kroner og skal etter planen være ferdigstilt innen 2028-2029. Oppstartsbevilgningen er på 50 millioner kroner, men det loves mer penger dersom det er behov i 2025. 

Viktig seier for NLF

Pedersen forteller at dette er et veiprosjekt man i NLF har jobbet målrettet med i mange år for å få det inn i NTP og prioritert. Han understreker at Kløfta er en av de viktigste transportårene i Finnmark, og at flaskehalsen har vært en betydelig utfordring.

– Kløfta har hatt store vanskeligheter  med framkommelighet både vinter og sommer, og i tillegg representert betydelig trafikkfare. Med tunnel og ny vei blir det en helt ny virkelighet for de som har veien som arbeidssted, og for alle innbyggerne som er avhengig av en trygg og god vei, sier Pedersen til Altaposten. 

Stor glede

Selv om gleden er stor, legger han ikke skjul på at Finnmark har følt seg sviktet av sentrale myndigheter over tid. 

– Vi føler på alle brutte lovnader, men nå lar vi gleden overskygge alt, sier Pedersen til nyhetsstedet. Han trekker frem at veiinvesteringene i Nord-Norge har vært skuffende lave, men at dette prosjektet vil bidra til å rette opp noe av denne urettferdigheten.