Daglig leder i C. P. Sand, Vidar Sand, mottok heder og ære for å være en bedrift som har et brennende engasjement for sine lærlinger. Han er opptatt av at de skal trives i læretiden og at de skal fullføre med høy kompetanse i yrkesfaget. 

Det var Jim Nybø og Camilla Grindheim fra Sotin som delte ut prisen. 

– Helt siden bedriften ble etablert i 1966, har de alltid jobbet målrettet med sikte på fremtiden, gjennom å etterutdanne sjåførene sine kontinuerlig gjennom intern opplæring i kvalitetssikring, sa Nybø. 

Blir tatt på alvor 

Selskapet har en allsidig produksjon som gir lærlingene muligheten til å kjøre en rekke ulike kjøretøy. 

– Hos denne bedriften blir lærlingene tatt på alvor og møtt med ordnede arbeidsforhold og et svært godt læringsmiljø. I tillegg gir han alle en sjanse til å komme seg inn som lærling i bransjen. Med et glimt i øyet stiller han følgende krav: Du må kunne skrive navnet ditt, du må kunne klokken, du må komme deg opp om morgenen, og du må være litt interessert, refererte Grindheim. 

Utvikler en fin arbeidskultur 

Daglig leder Vidar Sand ble videre beskrevet som en person med et stort hjerte for lærlingene i bedriften, og han kaller dem for «ungene» sine. I senere år har det bygget seg opp en gruppe med unge sjåfører som fortsetter etter læretiden og utviklet en fin kultur som handler om å støtte hverandre og jobbe sammen som et team. 

– Det er med andre ord en verdig vinner av prisen, avsluttet Nybø.