Den 12. august braker det løs, og NLF vil som vanlig være sterkt representert under Arendalsuka med egne arrangementer og deltagelse i flere ulike debatter. I tillegg arrangeres det medlemsmøte hos Bertel O. Steen på Stoa.

NLF vil i år ha to ulike arrangementer i Samferdselsteltet. For å se hele programmet, klikk på lenkene under:

  • Tirsdag 13. august kl: 10:30-11:30:  Elektrifisering av tungtransporten – en viktig brikke for å redusere utslippene

    Om arrangementet: Veitransporten står for over halvparten av utslippene fra transport i Norge, og utslipp fra tunge kjøretøy utgjør omtrent 35 prosent av dette. Ifølge NTP forventes disse å stå for den største andelen av utslippene fremove

    Elektrifisering av tungtransporten er et sentralt tiltak for å få ned disse utslippene.Under sesjonen vil vi se på muligheter og utfordringer ved elektrifisering av tungtransporten med relevante innlegg fra bransjen og Statens vegvesen. Det hele avsluttes med en politisk debatt på om lag 30 minutter der du vil få muligheten til å diskutere temaet.

  • Torsdag 15. august kl: 15:45-16:30:   Grønn Transport koster
    Om arrangementet: Transportnæringen står for store deler av Norges utslipp utenfor kvotepliktig sektor. Det er derfor satt ambisiøse mål for omstilling. Men den omstillingen koster. Transportnæringen med sine lave marginer har ikke råd til å investere i ny teknologi. Undersøkelser viser at transportkjøpere har lav betalingsvilje for grønn transport. Myndighetenes støtteordninger strekker derfor ikke til for å tette gapet. Hvordan skal vi nå målene, og hvem er ansvarlig for at vi skal nå de?

Ønsker alle velkommen til NLFs stand 

NLF har også egen stand, sammen med Opplæringskontoret for Transport og Logistikk. Her vil det alltid være mulig å treffe tillitsvalgte fra Agder og Østre Agder Lastebileierforening. Du finner dem i Peder Thomassons gate på stand nr. 172.

Husk å melde deg på medlemsmøte i Arendal

I tradisjon tro inviterer NLF til medlemsmøte hos Bertel O. Steen i deres Mercedes-lokaler på Stoa under Arendalsuka. Dette skjer onsdag 14. august klokken 18:00.

Møtet vil også bli streamet live. 

Alt du trenger å vite om NLF og Arendalsuka ligger nå på egen side på Lastebil.no under fanen  Arendalsuka.

Der vil dere også finne link til NLFs digitale sendinger som vil sendes under arrangementet.