TS-forum Norge (TSF) ble stiftet i 1987 i samarbeid med NLF, med formål om å være er en interesseorganisasjon for transportsentraler og andre transportbedrifter i Norge. Medlemstallet har variert og ved årsskiftet hadde foreningen 40 medlemsbedrifter hvorav 29 også er medlemsbedrifter i NLF.  

Står sterkere sammen 

– Grunnlaget for at vi ønsket et slikt samarbeid, var å kunne støtte oss på det faglige apparatet til NLF, slik at vi i enda større grad kan jobbe med faglige spørsmål og samtidig styrke kompetansen til transportbedrifter i Norge. Målet er å gå utover det som handler om døgnhvileplasser og innkjøp, og rette søkelyset mer mot hva ledere trenger i verktøykassa for å lykkes i jobben, sier styreleder Øystein Lie. 

Målet er å danne et personlig nettverk mellom medlemsbedriftene, og på den måten vil organisasjonen styrke seg og gi bredere faglig kompetanse til daglige ledere, administrasjon og styremedlemmer i medlemsbedriftene. 

Populære samlinger 

TSF har i alle år vært ledet av et styre valgt av medlemmene samt at NLF har vært representert i styret ved forbundslederen.  

Siden stiftelsen er det arrangert seminarer to ganger i året. På vårseminarene har det i tillegg til seminarprogram også blitt avholdt generalforsamling. Høstseminarene har oftest vært avholdt i utlandet, hvor det i tillegg til faglig seminar gjerne har vært besøk hos logistikkbedrifter og bilprodusenter- og fabrikker. Som regel har det vært høy deltakelse på høstseminarene, mellom 80 og 100 personer. De senere årene har det også vært arrangert egne seminarer for daglige ledere i medlemsbedriftene. 
   

Opprettelse av NLF-Lederforum 

NLF og TSF inngikk i 2018 en avtale som skulle sikre og videreutvikle det gode samarbeidet organisasjonene har hatt. Partene var enige om at transportsentralene og øvrige medlemsbedrifter i TSF fyller en viktig funksjon i norsk transportnæring, samtidig som det er viktigere enn noen gang å arbeide næringspolitisk for å sikre næringens rammebetingelser. Samarbeidsavtalen sikret en planmessig og strukturert oppfølging av medlemsbedriftene i TSF. Forutsetningene for samarbeidet var blant annet at TSF skal sikres nødvendige ressurser til praktisk oppfølging av styre, medlemsbedrifter og samarbeidspartnere. Dette arbeidet ble ivaretatt av Eivind Karikoski i NLF.  

Gjennom 2023 har partene jobbet for en enda nærmere tilknytning. TSF ble oppløst 27.11.2023 og 07.12.2023 ble det inngått avtale om at tidligere TSF innlemmes som en del av NLF, blir NLFs faggruppe for nettverksbygging og kompetanseheving for daglige ledere, styremedlemmer og administrativt nøkkelpersonell under navnet NLF-Lederforum, gjeldende fra 2024.  

NLF-lederforum ble formelt stiftet under stiftelsesmøte 17. januar 2024, hvor vedtekter og valg av styre var på agendaen.  

Etter stiftelsesmøte har allerede 30 bedrifter meldt seg inn.  

Styret i NLF-lederforum 2024: 

  • Styreleder       Øystein Lie      Isak D. Westgaard AS  
  • Nestleder        Morten Nore    AS Moss Transportforum 
  • Styremedlem  Geir P. Heen    OTTS AS 
  • Styremedlem  Jørund Vevle   System Trafikk AS 
  • Styremedlem  Per-Jørgen      Melnes Transport-formidlingen SA 
  • Styremedlem  Tore Velten     NLF 

Formålet til NLF-lederforum er å: 

  • Bygge nettverk mellom ledende personell og styremedlemmer i medlemsbedriftene 
  • Arrangere seminarer, kurs og nettverksamlinger 
  • Gi faglige innspill til utviklingen av driftsverktøy til bruk for medlemsbedriftene 
  • Styrke styre- og ledelseskompetanse i medlemsbedriftene 

Forumet er åpent for alle NLF-medlemsbedrifter, med en egen særskilt kontingent som i 2024 er kr. 4.500,-. 

Styret har allerede igangsatt arbeidet med handlingsplan og forberedelser av seminarer. 
   
Det vil etter hvert legges ut vedtekter, styreprotokoller og øvrig informasjon finner dere HER

Ønsker du å melde inn din bedrift, ta kontakt med ek@lastebil.no