For å lette denne prosessen har Torghatten implementert en digital løsning.

Den nye prosedyren, som trer i kraft umiddelbart, krever at passasjerer registrerer seg før de går om bord på Vestfjord-ferjene som opererer på Bodø-Værøy-Røst-Moskenes-ruten (rute 18-782). Dette digitaliseringsinitiativet, ledet av Torghatten Nord, tilbyr en enkel og effektiv måte å registrere seg på. 

Slik fungerer registreringsprosessen 

For å fullføre registreringen, må passasjerer skanne en QR-kode. For å fullføre registreringen, må passasjerer skanne en QR-kode som er tilgjengelig blant annet på ferjekaia. Informasjonen som kreves for registrering inkluderer: 

  • Fornavn 
  • Etternavn 
  • Fødselsdato/-år 
  • Kjønn 
  • Nasjonalitet 
  • Eventuelle spesielle behov som for eksempel behov for rullestol eller heis. 

Tidsbesparende prosess 

En særegen fordel ved dette systemet er at hvis flere personer reiser sammen, kan de legges til i én registrering, noe som gjør prosessen enklere og mer strømlinjeformet. Etter at registreringen er fullført, vil passasjerene motta et digitalt boardingpass. 

Ved ombordstigning blir boardingpasset skannet av mannskapet, og passasjerene kan deretter gå om bord på ferjen. Denne digitale billetten kan også lagres for fremtidige reiser, noe som sparer tid og forenkler prosessen for gjentatte reiser. 

Effektivt tilpasset nyeste forskrifter 

Gjennom denne nye digitale registreringsprosessen søker Torghatten Nord og Sjøfartsdirektoratet å forbedre effektiviteten og sikkerheten for passasjerene som reiser på Bodø-Værøy-Røst-Moskenes-ruten, og samtidig tilpasse seg de nyeste forskriftene.