Sjøtrø, som ikke er overrasket over oppdagelsen, henviser til UPs tellinger som indikerer at minst én av tjue vogntogsjåfører bruker mobiltelefonen mens de kjører. Han mener nå at transportbransjen må ta tak i denne alvorlige situasjonen. 

– Skal ikke skje 

– Dette er helt forferdelig, og det skal ikke skje. Sjåførene er fullstendig klar over risikoen, sier regionsjef Leif Jarle Christensen i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) til Trønder-Avisa. 

Hele artikkelen med film kan leses på Trønder-Avisa for de som har abonnement. 

UP-sjef Sjøtrø, uttrykker overfor lokalavisen at han har større forventninger til yrkessjåfører enn han har til privatsjåfører og synes denne oppførselen er respektløs. 

Skremmende 

Christensen er ikke uenig, men påpeker at bransjen, helt fra opplæring av sjåførene, formidler et tydelig budskap om å legge bort mobilen ved starten av kjøreturen. Dette budskapet gjentas også under alle NLFs arrangementer på alle nivåer i bransjen. 

– Som profesjonelle sjåfører er de meget bevisste på dette. Det mest skremmende her er at handlingen er gjort med overlegg og ikke som et tilfeldig uhell,' kommenterer Christensen overfor Trønder-Avisa. 

Bruk av håndholdt mobil av sjåfør er ulovlig og bøtelegges i dag med 10.200 kroner. 

Vis at du tar ansvar!

Nå henvender vi oss til DEG som yrkessjåfør og proff i trafikken. Vis at DU tar ansvar og støtt vår kampanje: HENDENE PÅ RATTET – BLIKKET PÅ VEIEN