I løpet av seks actionfylte uker skal denne rekrutteringsturneen suse innom rundt 30 skoler fra nord til sør, fra fjord til fjell. Mellom 7 000 og 8 000 ungdommer får sjansen til å møte transportnæringen ansikt til ansikt – og nei, det handler ikke bare om lastebiler og tuting. Her får du se alt bransjen har å by på!

SOTIN, Norges Lastebileier-Forbund og NHO Transport har slått hodene sammen for å planlegge den flotte turnéen «Følg drømmen – ikke strømmen 2024».

– Det var bra oppmøte, og vi er veldig fornøyde med dagen. Opplæringskonsulent hos Opplæringskontor for transport, Jørn Sverre Hansen, har gjort en svært god jobb med å sy dette sammen, sier NLFs regionsjef Odd Hugo Pedersen.

I Kirkenes var det full fart med aktiviteter som fristet enhver med et snev av konkurranseinstinkt. Med en splitter ny «Følg drømmen»-tralle fra Ekeri var det enkelt å slenge ut dekk til Kjetting-NM-kvalifiseringen, mens to toppmoderne lastebilsimulatorer fra Skillster ga muligheten til å leke proff sjåfør – uten å forlate skolen.

– Det som var spesielt gledelig, var at det var en overvekt av jenter som ønsket å kvalifisere seg til Kjetting-NM. Vi hadde ei jente fra 9. klasse som satte på kjetting på 46 sekunder. Veldig imponerende, kommenterer Pedersen.

Turneen vil rulle og gå frem til den avsluttes under Oslo Motor Show den 25.-27. oktober. 

Se bildene fra dagen: