Det er avisa iFinnmark som skriver om saken. 

Den 18 år gamle sjåføren har hatt en langvarig drøm om å kjøre brøytebil, en interesse som spirte tidlig i barndommen etter utallige turer med faren i hans brøytebil.

HAR ALLTID ØNSKET Å KJØRE BRØYTEBIL: Bildet til venstre viser Stina på konfirmasjonsdagen, og det etterlater ingen tvil om hva som var hennes fokus. På bildet til høyre, tre år etter,  har hun endelig fått tungbilsertifikat og kjører nå brøytebil for Nylund & Sønner. Foto: Privat HAR ALLTID ØNSKET Å KJØRE BRØYTEBIL: Bildet til venstre viser Stina på konfirmasjonsdagen, og det etterlater ingen tvil om hva som var hennes fokus. På bildet til høyre, tre år etter, har hun endelig fått tungbilsertifikat og kjører nå brøytebil for Nylund & Sønner. Foto: Privat

Lærling 

I dag går Stina på skole i Alta, men har nylig begynt som lærling hos Jan Nylund & sønner hjemme i Båtsfjord. Fordi hun går yrkessjåførlinja, får hun ta sertifikat på tunge kjøretøy allerede som 18-åring, skriver lokalavisa. 

Hun brøyter noen av Norges mest værharde strekninger, nemlig Båtsfjordfjellet. Under dagens vakt er det meldt kraftig snøfokk og vanskelige kjøreforhold. 

Stina forteller til iFinnmark at hun sjelden er redd, men at hun ofte tenker på at det er et enormt ansvar hun har. 

TRIVES: Stina trives bak rattet og angrer ikke på yrkesvalget. Foto: Privat TRIVES: Stina trives bak rattet og angrer ikke på yrkesvalget. Foto: Privat

En drøm har gått i oppfyllelse 

Stina har fremdeles halvannet år igjen av lærlingtida, men barndomsdrømmen har på mange måter allerede gått i oppfyllelse. 

– Det er det her jeg har vokst opp med. Det har vært min drøm, og så plutselig blir det virkelighet. Det er stort for meg at jeg har fått det til, sier hun til iFinnmark. 

Dersom du har abonnement, kan hele saken leses i lokalavisa iFinnmark.no.