NLF

Nytt fra NLF uke 27, 2023

Sommeren står for døren, og NLF minner alle på at hovedkontoret i Oslo holder stengt i uke 28, 29 og 30. 

Skulle du likevel ha behov for å komme i kontakt med noen av oss, kan vi nås på disse telefonnummerne:

  • Pressevakt: 415 44 400
  • Kollegahjelpen: 415 44 400
  • Advokat: 415 44 300

Varsler stor politisk markering for Oslofjordforbindelsen 

Både transportnæringen og næringsaktører vil ha regjeringen til å sette av penger i budsjettet til utbygging av Oslofjordforbindelsen (Oslofjordtunnelen og Dagslett-E18). De begynner å bli utålmodige og varsler nå en politisk markering og konvoi den 29. august. 

RETTER SØKELYSET MOT OSLOFJORDFORBINDELSEN: Regionsjefene i NLF,  J. kristian bjerke (til høyre) og Roy  N. Wetterstad, varsler en politisk markering og krever en raskt løsning for å få en forsvarlig, sikker og miljøvennlig løsningen på Oslofjordforbindelsen. Foto: NLF/Arkiv RETTER SØKELYSET MOT OSLOFJORDFORBINDELSEN: Regionsjefene i NLF, J. kristian bjerke (til høyre) og Roy N. Wetterstad, varsler en politisk markering og krever en raskt løsning for å få en forsvarlig, sikker og miljøvennlig løsningen på Oslofjordforbindelsen. Foto: NLF/Arkiv

Det vil bli organisert to konvoier. En av dem vil gå gjennom Oslofjordtunnelen fra øst til vest, og den andre vil gå fra Lier/Drammen i retning Røyken. Alle vil samles i Røyken Næringspark til appeller og politisk markering. 

NLF krever en snarlig løsning på Oslofjordtunnelen og E134-Dagslett!

Les mer om dette på Lastebil.no 

Lastebil krasjet i jernbanebro

Mandag morgen gikk det galt for en lastebil i Hovemovegen på Lillehammer. Med lasteplanet oppe, dundret bilen inn i jernbanebruen som går over vegen og E6. Det er bare flaks ingen ble alvorlig skadet.

KRASJET I BRO: Slik endte ferden for en uheldig sjåfør mandag morgen. Foto: Torbjørn Olsen KRASJET I BRO: Slik endte ferden for en uheldig sjåfør mandag morgen. Foto: Torbjørn Olsen

Fellesferien og sommertrafikken er snart i gang for fullt, og dette er en viktig påminnelse om hvor viktig det er å ha full fokus bak rattet.

Les mer om dette på Lastebil.no

Riksveg 13 i Ullensvang stengt etter steinskred i morges

Riksveg 13 vil være stengt fram til i morgen etter et steinskred ved Lono i Ullensvang i dag.

Riksveg 13 vil vere stengt til onsdag. Foto: Statens vegvesen Riksveg 13 vil vere stengt til onsdag. Foto: Statens vegvesen

Skredet gikk ved 05:30-tiden i dag tidlig da en stor stein løsnet 180 meter oppe i fjellsiden. I første omgang vil vegen være stengt frem til onsdag melder Statens vegvesen. Da vil det tas tas en ny vurdering av situasjonen.

Det blir en til dels lang omkjøringsrute hvor mindre biler kan kjøre fylkesveg 520, mens større kjøretøy må ta vegen om E134. 

Se 175.no for oppdatert trafikkinformasjon fra Vegtrafikksentralen.

Snart fulltegnet Transportmesse

Transport & Logistikk 2023 har fremdeles noen ledige standplasser, men dersom du vil sikre deg plass, må du være rask.

Nå er hele 190 utstillere påmeldt årets messe den 28. – 30. september i Lillestrøm, og det er forventet at det vil være rundt 200 utstillere totalt. 
Les mer om messen på Lastebil.no

Alle tungbilimportørene er med, og de vil vise frem høyaktuelle og innovative produkter og gleder seg til å møte både kunder, konkurrenter og samarbeidspartnere.

Nå kan du hente dine billetter og bestille hotell ved å følge denne linken!

Tar grep om mangelen på trafikklærere

Høsten 2025 starter Nord universitet i Stjørdal opp en egen grunnutdanning for trafikklærere på tunge kjøretøy. Dette korter ned tiden og gir direkte adgang til yrket. 

– Det blir spennende å være med og utvikle noe nytt, sier en svært fornøyd prosjektleder, Katrine Grinerud. 

Hun har stor tro på at dette tilbudet vil bli godt mottatt i bransjen, og bidra til at mangelen på trafikklærere på tunge kjøretøy reduseres. 
Les mer om dette på Lastebil.no

Her kan du se alle NLFs digitale medlemsmøter

NLF har samlet alle de digitale medlemsmøtene på ett og samme sted. Dersom du gikk glipp av et møte, eller du ønsker å se det i reprise kan du se alle medlemsmøtene på  Lastebil.no

SVV mener Hagen-saken ennå ikke er avgjort

Avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen, Kjetil Mansåker Wigdel, mener at Hagen-saken ikke er avgjort og at det er usikkert hvorvidt gebyret blir opprettholdt eller ikke. Robert Aksnes, i Advokatfirmaet Vectio, understreker at selskapet må være å bebreide, og oppfordrer SVV til å endrer praksis, og at forskriften endres. 

Avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen, Kjetil Mansåker Wigdel, påpeker at Høyesterett har avgjort lovanvendelsesspørsmålet, og at staten fikk medhold i at Den europeiske menneskerettskonvensjons (EMDs) praksis ikke utelukker at reaksjoner som etter EMK anses som straff, kan ilegges på objektivt grunnlag.  

– Saken er derfor ennå ikke avgjort, mener Wigdel. 

Aksnes mener derimot at det neppe er en seier for staten at forskriften ikke er i strid med menneskerettighetene.  

– Det er en minimumsstandard, som vi er forpliktet å følge, og vi bør stille større krav til vår egen rettsstat enn som så, sier Aksnes.  

Les mer om dette på Lastebil.no

Til slutt ønsker NLF alle medlemmer en riktig god sommer!