NLF

Nytt fra NLF uke 39, 2023

Torsdag braker det løs, og NLF har gleden av å ønske alle velkommen til Transport & Logistikk på Lillestrøm fra 28.-30. september. Det vil bli en verdenspremiere på NLFs stand torsdag klokken 10:00 og over 20 gratis bransjeseminarer. Hent dine gratis billetter og ta turen innom E-Hallen!

Du finner alt du trenger å vite i NLFs nye messemagasin og på Lastebil.no.

Her kan du laste ned NLFs Messemagasin

Her henter du ut din gratisbillett  

NLF har et spennende program under Transport & Logistikk 2023. Det er faglig påfyll og nyttig informasjon som er relevant for både deg som bileier, lastebilsjåfør, transportkjøper eller helt vanlig forbruker av varer som på et tidspunkt garantert har vært på planet av en lastebil. I lenken under kan dere lese om de ulike sesjonene og se oversikt over tidsplanen. Sesjonene utenom åpningen varer mellom 20-40 minutter med åpning for spørsmål og diskusjon fra publikum

Se eget program for de ulike dagene HER 

Godt messetilbud fra Würth til alle NLF-medlemmer

Würth melder om at det blir gode messetilbud for deg som er medlem. Tilbudet varer fra messestart og i tre uker etter at messen er slutt.

Klikk på bildet eller følg denne lenken for å laste ned tilbudet. 

Dieselprisene øker:
– NLF ber Vedum om midlertidig reduksjon eller fjerning av veibruksavgiften

Siden juni har listeprisen på diesel steget med nesten 30 prosent. For mange transportbedrifter utgjør drivstoff rundt 40-50 prosent av driftskostnadene. Med en så stor prisøkning på en driftsutgift blir bedriftene presset mer enn de kan tåle.  

​Denne økte dieselprisen kommer i tillegg til en allerede vedvarende høy prisvekst i samfunnet. Flere avgifter øker, som CO2-avgiften og den nylig varslede avgiften på bombrikker som ikke går til nedbetaling av vei men er en ren avgift. Russiske styresmakter vedtok 21. september å avgrense eksporten av bl.a. diesel, noe som vil presse dieselprisen i Norge enda mer opp.  

Nå forventer NLF at norske myndigheter gjør som den svenske regjeringen; å kutte dieselavgiften for å lette på det enorme prispresset i samfunnet. 

Brevet er sendt til finansminister, Trygve Slagsvold Vedum, og brevet kan i sin helhet lastes ned her. 

Politiet advarer: Kortsvindel på truckdiesel-stasjoner

Nå er det ekstra viktig å følge med når du fyller diesel. Vi er kjent med at enkelte medlemmer har vært utsatt for «dieselran» den siste tida. Øst politidistrikt har kommet med denne meldingen på sin Facebook-side: «Utstyret var påmontert en TruckDiesel-stasjon. Skimming er en metode for å kopiere kortet ditt, og bruker blant annet kamera for å lese av pinkoden. Svindelmetoden er gammel, men utstyret de bruker blir vanskeligere å oppdage.»

Her er noen råd for å unngå å bli utsatt:

  • Se etter limrester/løse deksler
  • Se etter små linser som kan være kamera
  • Skjul pinkoden din godt
  • Varsle de ansatte på bensinstasjonen om du ser noe mistenkelig.

Bildet under viser hva du bør se etter for å unngå skimming:

Seks nye kollegahjelpere:

Alle som er kollegahjelper tilbys et grunnkurs samt etterutdanning annethvert år. I dag har Kollegahjelpen rundt 70 kollegahjelperere som danner et nettverk av lastebileiere, sjåfører og personer med tilknytning til transportbransjen. Kollegahjelpen gjennomførte seminar forrige lørdag hvor 40 kollegahjelpere fra hele landet var samlet.

NLF har gleden av å melde om at det har kommet seks nye kollegahjelpere med på laget. 

NLF ØNSKER NYE KOLLEGAHJELPERE VELKOMMEN: Øverste rad fra venstre:  Dagfinn Eliassen fra Eliassen Utleie , Connie Thoresen fra Gudbrandsdal Bilberging, Martin Kristoffersen som er trafikklærer tunge kjøretøy hos TK Trafikkskole. Nederst fra venstre: Martine Kilen fra Torpa Bilruter, Reidar Svalheim som er pensjonist og Tone E. Røysom fra Sigurd og Ola Grimstad NLF ØNSKER NYE KOLLEGAHJELPERE VELKOMMEN: Øverste rad fra venstre: Dagfinn Eliassen fra Eliassen Utleie , Connie Thoresen fra Gudbrandsdal Bilberging, Martin Kristoffersen som er trafikklærer tunge kjøretøy hos TK Trafikkskole. Nederst fra venstre: Martine Kilen fra Torpa Bilruter, Reidar Svalheim som er pensjonist og Tone E. Røysom fra Sigurd og Ola Grimstad

Øverste rad fra venstre: 
Dagfinn Eliassen fra Eliassen Utleie , Connie Thoresen fra Gudbrandsdal Bilberging, Martin Kristoffersen som er trafikklærer tunge kjøretøy hos TK Trafikkskole.

Nederst fra venstre:
Martine Kilen fra Torpa Bilruter, Reidar Svalheim som er pensjonist og Tone E. Røysom fra Sigurd og Ola Grimstad 

 

Bli med på høstseminar på Storefjell

NLF i Innlandet og Østfold, Oslo & Akershus inviterer til felles høstseminar på Storefjell den 20-22. oktober. Det blir nyttig faglig påfyll, en variert messe, fine diskusjoner, årets første julebord, god underholdning og mye moro. Jan Erik Larssen stiller som programleder. Hovedtema: Vintervedlikehold på vegene våre!

Her kan du melde deg på og få mer informasjon om seminaret

Vianor med eksklusivt tilbud til alle medlemmer

Som NLF Medlem har du kjempegode betingelser hos oss i Vianor. Sikre høstens levering ved å gjøre din bestilling nå.

Klikk her for å se tilbudet!