Som noen vil huske, har NLF også tidligere vært med i et tilsvarende samarbeide, da med Statens vegvesen. Dessverre fungerte dette dårlig, slik at samarbeidet ble avsluttet.

-Jeg tror likevel at dette kan bli et fruktbart samarbeide, sier NLFs adm. Direktør, Gunnar Apeland. Han mener at en proff mediebedrift som P4, som allerede har god erfaring i å formidle trafikkmeldinger til folk flest, bør være midt i blinken. –Vårt motiv for å si ja er først og fremst hensynet til framkommelighet og trafikksikkerhet, sier Gunnar Apeland, som håper at mange medlemsbedrifter vil melde sin interesse.

-Vi ønsker oss et team av faste tipsere, som skal levere trafikkmeldinger av høy kvalitet til P4, sier markedsdirektør Ole Johan Sjåstad i P4. P4s kjente reporter Jørgen Slips er i gang med en fast programserie, som skal gå på natt til mandag hver uke. Programmet er myntet spesielt på yrkessjåfører, som er på vei ut på jobben. NLF ser fram til å delta i noen av disse sendingene.

Samarbeidet vil kjøres i gang i august. Interesserte vordende trafikktipsere må smøre seg med tålmodighet til da. Så får dere beskjed om hvordan vi kan registrere dere som trafikktipsere hos P4.