Du kan riktignok benytte den nye AutoPASS-brikken i alle AutoPASS-anlegg, men bare dersom du først har inngått avtale med hvert enkelt bomvegselskap det gjelder!
Det at man fortsatt må tegne abonnement med flere bomvegselskaper, har tydeligvis ikke gått hjem hos brukerne ennå. Videre er det slik at takstbestemmelsene fortsatt kan være nokså forskjellige i de ulike AutoPASS-anleggene. Eksempelvis er det ikke slik at man uten videre kan tegne såkalt firma-abonnement. Det er følgelig helt nødvendig at man kontakter og gjør avtale med de aktuelle bomvegselskapene det gjelder, innen man begynner å kjøre i abonnementsfeltet med sin nye AutoPASS-brikke!
Ikke godt nok
NLF er opptatt av at denne foreløpige - og alt for dårlige - ordningen snarest mulig får en mer tilfredsstillende løsning. NLF har derfor i senest i oktober skrevet til Vegdirektoratet og bedt om å få vite når et samordnet AutoPASS-system er operativt. Det andre er at vi vil vite status i arbeidet med et samordnet billetterings- og betalingssystem for bom- og ferje. Sistnevnte samordnede system må på plass så snart som mulig, og arbeidet må forseres. NLF har derfor i oktober også skrevet til både den nye Samferdselsministeren og Samferdselskomitéen på Stortinget og satt fokus på bl.a. disse viktige problemstillingene for nyttetrafikken.