• Det er viktig for både trafikkavviklingen og trafikksikkerheten at vi får tilbakemeldinger fra trafikantene, sier senioringeniør Ole Peter Resen-Fellie i Vegdirektoratet.

  • I løpet av de 12 siste årene har vi hatt åtte tilsvarende undersøkelser om vegforholdene på vinteren, sier Resen-Fellie. Vi mener selv at vi har bedret vintervedlikeholdet de 12 årene denne undersøkelsen har gått. Målet er at vi får et "likt" vedlikehold over område- og fylkesgrenser, og at vi totalt får et bedre vedlikehold.
    I tillegg til spørsmålene om vinterdrift spør Vegvesenet også om trafikantene har vært utsatt for uhell, hva slags dekk de bruker, om de har hatt behov for å bruke kjetting og om vintervedlikeholdet på gang sykkelveger er godt nok. Det er også med spørsmål om synspunkter på de nye reduserte fartsgrenser som skal bedre trafikksikkerheten, og et spørsmål om villigheten til å betale bomavgift for å fremskynde bygging av nye veger.

  • Det er viktig for Statens vegvesen at trafikantene tar seg tid til å returnere svarene, sier Resen-Fellie. Slik kan vi rette opp feil og mangler som i første rekke skyldes slitasje på vegene. Dette vil kunne påvirke trafikksikkerheten og trafikkavviklingen i positiv retning.
    Selve undersøkelsen skjer på den måten at trafikanten blir stoppet og får med seg et skjema som de kan fylle ut og returnere i en ferdig frankert konvolutt. Alle som svarer blir automatisk med i et gratislotteri. Det trekkes 3 gevinster, á 25 flakslodd, i hvert av de 52 trafikkdistriktene.