Bred deltakelse
Utdannings- og forskningsdepartementet, Justisdepartementet, Kommunenes Sentralforbund, Vegdirektoratet, Trygg Trafikk og Foreldreutvalget for grunnskolen er invitert til å delta i arbeidsgruppen.

Kartlegge, og foreslå endringer
Arbeidsgruppen skal kartlegge og vurdere dagens trafikkopplæring i skoleverket. På bakgrunn av dette skal gruppen komme med forslag til konkrete endringer i innhold og omfang av trafikkopplæringen, både i skoleverket og i lærerutdanningen. Arbeidsgruppen skal dessuten vurdere hvordan skolen best kan samarbeide med andre berørte parter.

Viktig bidrag
Samferdselsminister Torild Skogsholm har gjort det klart at hun mener bedre trafikkopplæring i skolen er et viktig bidrag for økt trafikksikkerhet på veiene. Hun sier også at et effektivt og helhetlig arbeid for tryggere trafikk krever fokus på atferd, i tillegg til ulike fysiske tiltak på veinettet, økt kontrollvirksomhet og strengere sanksjoner. Arbeidsgruppens arbeid skal være avsluttet innen 15. august 2003 og vil bli gjort tilgjengelig i en offentlig rapport.