2003

Østerrike: Økopunkt-systemet fortsetter

Publisert 24.12.03 Les mer

EURES finner folk for deg

Publisert 19.12.03

EURES (European Employment Services) er navnet på et samarbeid mellom de 17 EØS-landene for å fremme fri bevegelighet av arbeidskraft innenfor EØS-området. Norske Aetat samarbeider gjennom EURES med kommisjonen og arbeidsmarkedsmyndigheter i de europeiske landene.

Les mer

Svenskegrensen billigere å passere

Publisert 19.12.03

Handelskammeret i Värmland har i løpet av halvannet år klart å rive ned handelshindringer, som har eksistert i rundt 50 år. Dermed blir det både enklere og billigere å passere svenskegrensen.

Les mer

God jul til alle fra NLF

Publisert 19.12.03 Les mer

Frankrike: Problemene ikke over

Publisert 15.12.03 Les mer

ADR ikke lenger del av opplæringen for førerkortklasse C og CE 

Publisert 12.12.03

Vegdirektoratet vedtok 25. november 2003 å oppheve kravet om obligatorisk opplæring i transport av farlig gods (ADR), som vilkår for å kunne få førerkort for lastebil og vogntog, klassene C og CE. Endringen trer i kraft fra 1. januar 2004 og er en del av forslaget til ny førerkortforskrift.

Les mer

Endelig!Påbud om medbrakt kjetting for tunge kjøretøy  

Publisert 10.12.03

Fra 1. januar 2004 blir det innført påbud om at alle tunge kjøretøy må bringe med et tilstrekkelig antall kjettinger i vintersesongen i Norge. Som mange av våre lesere kjenner til, har NLF lenge presset på for å få et slikt påbud, fordi det vil lette kontrollen med at også utenlandske lastebiler og vogntog er skikkelig skodd for norsk vinterføre.

Les mer

Frankrike: Fortsatt problemer

Publisert 08.12.03

I hele helgen var det fortsatt problemer for veitrafikken i områdene Herault, Gard, Vaucluse, Boches-du-Rhône, Cher, Indre & Loire og Loiret.
Transportører bør fortsatt unngå området Montpellier/Orange/Salon. A54 er fortsatt stengt. Trafikk mellom Provence og Laguedoc omdirigeres via motorvei krysset ved Orange (A7/A8/A9).
Sjåfører må utvise den største aktsomhet, da de plutselig kan møte oversvømte veistrekninger. Bruk ikke veier, hvor det er skiltet med flom: “Chaussée inondée”
Kilde: CNIR/IRU

Les mer

Økte satser for forenklet forelegg

Publisert 05.12.03 Les mer

Frankrike: Forholdene bedrer seg, men pass på!

Publisert 05.12.03

Selv om franske værmeldinger nå ikke er fullt så illsinte mer, er kjøreforholdene på mange mindre veier fremdeles usikre. Dette gjelder flere regioner, spesielt i området Orange-Avignon-Montpellier. Forholdene bedrer seg nå noe i Rhône-Alps regionen.Forsøk å undersøke via egne kontakter. Sjåfører må være forberedt på oversvømte veier, jordras eller trær, som har falt ned over veien.

Les mer

Frankrike: Været skaper kjempeproblemer!

Publisert 04.12.03

Været skaper fremdeles kjempeproblemer i distriktet Languedoc-Roussillon.

Les mer

Ny markedssjef i NLF

Publisert 03.12.03 Les mer