2003

Store problemer i europeisk veitransport – Skjerp adgangen til yrket, krever IRU

Publisert 08.05.03

Avreguleringen i godstransporten har ikke vært til fordel for verken trafikksikkerhet eller miljøet. Det hevder Den internasjonale veitransportunionen IRUs ekspertgruppe på opplæring.

Les mer

Avtale mellom NLF og Toll- og avgiftsdirektoratet

Publisert 06.05.03

NLF har i dag signert en avtale med Toll- og avgiftsdirektoratet (TAD) om et samarbeide med sikte på å bekjempe smugling. Gjennom denne avtalen vil tollvesenet, så langt som mulig, ta hensyn til at NLFs medlemmer har som oppgave å drive rask og sikker transportvirksomhet på en økonomisk forsvarlig måte ved å la ordinære transporter passere uten unødig opphold. Avtalen fritar ikke NLFs medlemmer for tollkontroll. Men den tar sikte på å legge forholdene til rette for en målrettet kontroll mot useriøs transportvirksomhet.

Les mer

Medlemsområdet: Ny drakt og mer brukervennlig!

Publisert 28.04.03 Les mer

Flere dyr døde under transport i 2002

Publisert 28.04.03

Andelen av dyr som dør under transport til og oppstalling på slakteri er svakt økende i forhold til tidligere år, både for storfe og svin. Det er Statens dyrehelsetilsyn som opplyser dette.

Les mer

Ekeberg- og Festningstunnelen består testen

Publisert 28.04.03

Den tyske bilorganisasjonen ADACs test av Ekeberg- og Festningstunnelen i Oslo i år har medført at begge tunnelene har fått karakteren "Akseptabel". Det forteller en melding fra Statens vegvesen.

Les mer

John Arild Jenssen- Leder av Trafikksikkerhets- og beredskapsseksjonen

Publisert 24.04.03

Avdelingsdirektør John Arild Jenssen, Ski, ble nylig tilsatt i stillingen som avdelingsdirektør og leder for den nyopprettede Trafikksikkerhets- og beredskapsseksjonen i Samferdselsdepartementet.

Les mer

EU-direktiv om opplæring av yrkessjåfører tidligst i 2006

Publisert 24.04.03

På et møte i forrige uke i IRU Academy ble det opplyst at direktivet om opplæring nå skal opp til 2. gangs behandling i løpet av april. Man håper det skal publiseres i juni. Så har medlemsstatene 2 år på implementering. Fulgt av 1 år på godstransport og 2 år for passasjerer.Det skulle bety at man tidligst i juni 2005 får direktivet som pålegg. Og at det blir gyldig for godstransport i 2006 og passasjertransport i 2007.

Les mer

Økte godsmengder til og fra utlandet

Publisert 24.04.03 Les mer

Kontrollene må bedres

Publisert 24.04.03 Les mer

Østerrike: Hold opprinnelig avtale om økopunkter

Publisert 24.04.03

Det østerrikske økopunkt-systemet er ikke forenlig med internasjonale avtaler og er i konflikt med EUs grunnidé om fri bevegelse for mennesker og varer. Det hevder den internasjonale veitransportunionen IRU i en henvendelse til det greske EU presidiet nylig.

Les mer

SSBs kostnadsindeks for lastebiltransport, mars 2003

Publisert 23.04.03 Les mer

Våroffensiv mot ulovlig godstransport

Publisert 11.04.03

NLF-medlem Geir Koi, som er styreleder i transportsentralen Kirkenes, hadde sett seg kraftig lei på at transportører uten løyve ved flere tilfeller hadde utført løyvepliktig transport i distriktet, uten at myndighetene hadde reagert. Dette ville han ha slutt på!

Les mer