2003

Færre omkomne på veien i årets sju første måneder

Publisert 26.08.03

Til sammen 150 personer har mistet livet på norske veier i årets sju første måneder, viser en foreløpig oversikt fra Statistisk sentralbyrå. Dette er 28 færre enn i samme periode i fjor og også lavere enn gjennomsnittet for de siste ti årene.

Les mer

Fortsetter å vokse

Publisert 20.08.03

Den samlede trafikken på norske veier fortsetter å vokse, melder Statens vegvesen. I løpet av de siste 12 månedene har trafikken øket med 1,9 prosent. Trafikken med tyngre kjøretøyer (tyngre enn 5,5 tonn) har økt med 2,1 prosent, mens trafikken med personbiler og lette yrkeskjøretøyer har økt med 1,9 prosent.

Les mer

Danmark: Nye trafikkregler

Publisert 18.08.03

Fra 30. april 2004 heves den generelle fartsgrensen for personbiler og motorsykler fra 110 km/t til 130 km/t på rundt 55% av de danske motorveiene. Dette gjelder ikke lastebiler.

Les mer

SSBs kostnadsindeks for lastebiltransport juli 2003

Publisert 15.08.03 Les mer

Lastebilsjåføren frikjent for steinblokkulykke

Publisert 14.08.03

NRK Hedmark og Oppland melder at lastebilsjåføren som mistet en steinblokk som drepte et ektepar fra Ringsaker på E6 i januar i fjor, er frikjent i Eidsivating lagmannsrett.

Les mer

Tyskland: Veiskatten og Eurovignetten- gratis i mellomrommet

Publisert 08.08.03

Som kjent, har tyske myndigheter utsatt introduksjonen av den nye, distansebaserte veiskatten for tunge kjøretøyer (LKW-Maut) fra 31. august til 1. november 2003. Tidligere har Tyskland meldt seg ut av den såkalte ”Eurovignette-ordningen”. Tyske myndigheter har nå informert om at det, som en konsekvens av utmeldingen og utsettelsen, ikke vil bli innkrevd veiskatt i Tyskland etter noen av disse systemene mellom 30. august og 1 (2) november 2003.

Les mer

Belgia: Nytt CMR fraktbrev

Publisert 08.08.03

Med virkning fra 1. april 2003 har et nytt CMR fraktbrev blitt introdusert i Belgia. Dokumentet kreves brukt av belgiske transportører i all nasjonal godstransport og av utenlandske transportører, som kjører kabotasje (innenlands transport) i Belgia.

Les mer

Østerrike: Nektes kutt i økopunkter

Publisert 08.08.03

Som alle lastebilkjørende Østerrike-farere kjenner til, reguleres transittransporten gjennom landet med de såkalte “økopunktene”. Dette gjelder godstransport med kjøretøy over 7,5 tonn. Land som har behov for det, som Norge, søker om og får en kvote til fordeling blant lastebilbedriftene. Østerrike har stadig hevdet at den såkalte ”108% klausulen” har blitt overskredet, slik at de kan kutte i kvotene.

Les mer

Differensiert arbeidsgiveravgift og transportstøtte- ESA gransker norsk ordning

Publisert 06.08.03

EFTAs overvåkingsorgan, ESA, vedtok den 4. august 2003 å åpne formelle undersøkelser av den norske overgangsordningen for sone 3 og 4 og ordningen med transportstøtte, som norske myndigheter har notifisert til ESA, da ordningen med at den differensierte arbeidsgiveravgiften opphører fra 1. januar 2004.

Les mer

Sveits: Tunnelarbeide vil gi køer

Publisert 06.08.03

Omfattende reparasjonsarbeide vil høyst sannsynlig gi trafikkøer i Glion-tunnelene mellom veidelene ved Montreux og Villeneuve på A9. Arbeidene starter 23. september og planlegges avsluttet 3. oktober. Arbeidet vil føre til alternative stenginger av det ene og det andre tunnelløpet, slik at trafikken i perioder må gå begge veier i ett løp.
Kilde: IRU

Les mer

DYRETRANSPORT: Foreslår full gjennomgang av regler

Publisert 06.08.03

EU-kommisjonen vedtok 16. juli 2003 et forslag til full gjennomgang av Fellesskapets regler for dyretransport. Det forteller et nyhetsbrev fra Brussel. Kommisjonens forslag til forordning ser på alle involverte ledd ved frakt av dyr og fastslår at hvert ledd har ansvar for sin del av transporten.

Les mer

Bulgaria: Krav om registrert adresse

Publisert 05.08.03

I henhold til fremmedloven, skal utenlandske personer, som oppholder seg i Bulgaria i mer enn 24 timer, gi skriftlig opplysning om hvor de bor under oppholdet. Denne informasjonen skal gis innen 48 timer fra ankomst og skal leveres til ”Administrative Control of Foreigners” eller til lokal politimyndighet.

Les mer