2005

Innføring av digital fartskriver utsettes

Publisert 04.07.05 Les mer

Transportberedskap: Ny forskrift

Publisert 04.07.05 Les mer

Tømmerseminar 24. september

Publisert 04.07.05 Les mer

Ny superferje snart i Norge

Publisert 04.07.05

Om to år skal verdens raskeste trailerferge suse i 34 knops fart mellom Norge og Frankrike. Ifølge en melding fra Drammen havn, er dette sjøtransportens svar på det franske lyntoget TGV, og det skal tilbakelegge strekningen Boulogne – Drammen på 19 timer.

Les mer

Internasjonale forskere til gjenbruksworkshop i Oslo

Publisert 04.07.05

I slutten av juni møttes internasjonale forskere til workshop i Oslo for å diskutere utfordringer med gjenbruk av bygningsmaterialer. Det forteller en melding fra Statens vegvesen. Spørsmål som ble drøftet på samlingen, har blant annet innflytelse på hvordan Norge skal kunne oppfylle sine egne nasjonale mål om gjenbruk.

Les mer

Bulgaria: Ny grensestasjon

Publisert 04.07.05

Det er åpnet en ny grensestasjon mellom Bulgaria og Tyrkia ved Lesovo (BG) og Hamzabeyli (TR). Den har fire kjørefelt for godstransport (TIR) og fire for passasjertransport, og der finnes blant annet tollstasjon, veterinærkontroll.

Kilde: IRU

Les mer

Ny forskrift om arbeidstid for sjåfører i kraft fra 1. juli 2005.

Publisert 04.07.05

Samferdselsdepartementet har vedtatt en ny forskrift om arbeidstid for sjåfører og andre arbeidstakere som utfører mobilt arbeid innenfor vegtransport gjeldende fra 1. juli 2005. Våre protester mot det opprinnelige høringsforslaget som skulle trådt i kraft 23. februar i år, førte som kjent til at forslaget ble trukket tilbake for bearbeiding.

Les mer

70 millioner kroner ekstra til asfaltering av riksveger

Publisert 24.06.05

Statens vegvesen har fordelt et ekstrabeløp på 70 millioner kroner til asfaltering og tilhørende forsterkningsarbeid av riksveiene. Disse midlene, som tidligere er bevilget over statsbudsjettet for 2005, dekkes ved omdisponering fra investeringsposten til posten for vedlikehold av riksveier. Omdisponeringen skal ikke føre til reduserte investeringer i 2005.

Les mer

Dropper kjørepilsen

Publisert 24.06.05

Antall bilister som blir tatt med lavpromille er mer enn halvert etter at 0,2-grensen ble innført. Det forteller en melding fra ”Newswire”. Mange har droppet 'kjørepilsen', mener Utrykningspolitiet.

Les mer

Utvidelse av medlemstilbudet 

Publisert 24.06.05 Les mer

Medlemsavtale om bedriftshelsetjeneste

Publisert 24.06.05

Samarbeidsavtale mellom Norges Lastebileier-Forbund og Hjelp24 Bedriftshelsetjeneste om landsdekkende bedriftshelsetjeneste for NLFs medlemsbedrifter undertegnet i dag.

NLF har i lengre tid arbeidet for å få til en rammeavtale om bedriftshelsetjeneste med for medlemsbedriftene. Avtalen sikrer NLFs medlemmer mulighet til å tegne kontrakt om kjøp av bedriftshelsetjeneste med Hjelp24 BHT til svært gunstige priser.

Les mer

Firedoblet risiko for frontkollisjon i ferietrafikken

Publisert 24.06.05

Hele 6 av 10 nordmenn opplever forbikjøringer som det største faremomentet i trafikken. Dernest kommer fart. Dette fremkommer i en fersk spørreundersøkelse TNS Gallup har utført for If. Frontkollisjoner ligger på skadetoppen blant feriebilistene, viser personskadestatistikken til If.

Les mer