2005

Belgia: Generalstreik

Publisert 27.10.05

Det har blitt varslet generalstreik, som omfatter alle sektorer, i Belgia på fredag 28. oktober 2005.

Kilde: IRU

Les mer

Tyskland: Dresden får IRU-pris

Publisert 26.10.05

Byen Dresden fikk nylig den internasjonale veitransportunionen IRUs bypris 2005 for en omfattende langtidsparkering for turistbusser, knyttet til et program for guiding av bussturistene rundt i byen.

Les mer

Tyskland: Kjøreforhold i Sachsen 31. oktober 2005

Publisert 25.10.05

Det er kjøreforbud for lastebiler på ”Reformasjonsdagen”, 31. oktober 2005 i øst-tyske områder. Likevel har myndighetene i Sachsen fått til et unntak for lastebiler som kjører på motorveier. Unntaket gjør det mulig å kjøre i Sachsen (områdene rundt byene Leipzig, Dresden og Görlitz) til tross for kjøreforbudet. Men pass på! Unntaket gjelder bare på motorveiene A4, A9 og A13.
Kilde: ITD

Les mer

Den nye "samferdselskomiteen" i Stortinget

Publisert 21.10.05 Les mer

Medlemsområdet blir ”nytt”!

Publisert 21.10.05

Vi har gjort en del endringer på medlemsområdet her på NLFs nettsted for at det skal bli enklere å bruke.

Innlogging før
Den viktigste endringen gjelder innloggingen. Noen av dere medlemmer har ringt oss og klaget på at dere hadde problemer med å logge dere inn. Ofte har grunnen vært at innloggingen har vært knyttet til
e-postadressen. Den kan dere ha endret og glemt å fortelle det til NLF. Dermed har det blitt feil, og dere har ikke kunnet logge dere inn. Det har vi gjort noe med.

Les mer

Transportgruppeskjema

Publisert 21.10.05 Les mer

Pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Publisert 21.10.05 Les mer

Pris til dyrebilsjåfører

Publisert 20.10.05

Lastebilsjåførene Odd Kåre Skjelvik i Møre og Romsdal og Finn Voll i Rogaland har blitt tildelt Dagros-prisen; en utmerkelse som gis til personer som viser et særlig stort engasjement for god dyrevelferd i storfeholdet. Eller som ”Aftenposten” uttrykker det: Prisen går til mennesker som er spesielt snille med husdyr. Ifølge Kjøttbransjens blad, ”Go’Mørning”, har begge disse yrkessjåførene en kjørestil som viser at de setter pris på lasten sin. NLF gratulerer!

Les mer

Hold kontakten på grønne veier

Publisert 20.10.05 Les mer

Diskriminering av norske sjåfører på utenlandsregistrerte biler i Norge

Publisert 19.10.05

I henhold til forskrift om avgiftsfri innførsel og midlertidig bruk av utenlandsregistrert motorvogn i Norge, er norske sjåførers adgang til å kjøre slike kjøretøy i Norge svært begrenset. Forskriftens § 5, bokstav b) som omtalervirksomhetstransport, lyder slik:

Les mer

Seminar for inn og utenlandstransportører - avlyst

Publisert 18.10.05

Seminaret for inn- og utenlandstransportører, planlagt på Vettre lørdag 22. oktober 2005, er dessverre avlyst på grunn av for liten påmelding.

Administrasjonen vil sammen med forbundsstyret og medlemmer vurdere hva som kan være årsaken til liten interesse og hva som kan gjøres for å samle langtransportørene til seminar.

Les mer

Ny samferdselsminister: Liv Signe Navarsete (Sp)

Publisert 18.10.05

Samferdselsminister i regjeringen Stoltenberg ble Liv Signe Navarsete. Navarsete er 47 år og bosatt i Lærdal i Sogn og Fjordane. Hun er stortingsrepresentant fra Sogn og Fjordane siden høsten 2005 og har fra 2001 vært nestleder i Senterpartiet.

Les mer