11,4% av de utenlandske bilene, som kjører inn i Danmark, tilhører danske lastebileieres utenlandske datterselskaper. Dette tilsvarer mer enn hver 9. av de utenlandske lastebilene, som passerer den dansk/tyske landegrense på vei nordover. Dette framgår av en telling, som ITD foretok i uke 23/2005.

Mange i Tyskland og Østeuropa
Undersøkelsen viser også at 13,5% av de tyske bilene som kjører inn i Danmark, tilhører datterselskaper til danske lastebileiere. Tilsvarende tall for biler fra øst er 7,2%, mens danskeide lastebiler med utenlandske nummerskilt utgjør hele 26,4% av alle øvrige nasjonaliteter, bortsett fra Skandinavia og Holland.

ITD opplyser videre at hver 11. av ITDs medlemsbedrifter har selskaper i utlandet med egne lastebiler. Samlet har medlemsbedriftene ca 1 150 lastebiler registrert utenfor Danmark. Hvert fjerde ITD medlemskjøretøy som går internasjonalt, er registrert utenfor Danmark. ITDs analyse fastslår at dette innebærer en betydelig internasjonalisering i bransjen, hvor virksomhetene følger kunden og utnytter de mulighetene for effektivisering som internasjonaliseringen gir. Med denne situasjonen følger også en utbredt bruk av utenlandske underleverandører.