Den som betaler får ingenting
Den som eier lastebilen og kjører for DHL har ikke sett ett rødt øre av dette, noe som er ekstra ille når DHL ikke eier én bil selv eller har én ansatt sjåfør. - Hva annet enn moralsk forkastelig kan man kalle dette, spør lastebileier Odd Goberg i bladet.

- Når jeg ringer til min kontaktmann i DHL, får jeg bare beskjed om at det ikke foreligger planer om at dette skal komme eierne til gode. Hvem kommer det da til gode, spør Goberg.

Han viser til at han har vært en trofast kontraktør for DHL siden 1991. – Jeg har riktignok ikke kjørt for DHL som det framstår i dag, men gjennom ERT og Danzas, som er forgjengerne.

Samme km-pris de siste 15 åra
Lastebileier Goberg hevder i bladet: - Prisen jeg kjører på per kilometer, er den samme som jeg hadde da jeg startet, og det i seg selv er jo et varsku om at DHL ikke ønsker å tilgodese sine kontraktører med noe som helst, sier Goberg, og fortsetter: - Den eneste forandring i pris jeg har hatt, var da DHL fant ut at valutaforskjellen i forhold til euro ble så stor at ved å kjøre på Kontinentet hadde jeg fordeler bl.a. ved kjøp av diesel. Da satte de ned prisene direkte, for jeg behøvde jo ikke å tjene på det…

På bakgrunn av det som er omtalt ovenfor, er det antakelig mange som vil stille seg dette spørsmål – og med rette: DHL er i utgangspunkt tyskeid, men om det er gamle Øst-Tyskland som er rollemodellen vites ikke. Det kan bare virke slik.

Hvor lenge skal lastebileierne stå med lua i handa overfor de store samlasterne vi har her til lands? Det er lastebileierne som gjør jobben, som fyller bankkontiene til samlasterne til bristepunktet, men som alltid i slike sammenheng – mye vil ha mer, skriver bladet.

Adm.dir. Gunnar Apeland i Norges Lastebileier-Forbund uttaler i forbindelse med bladets omtale i denne saken: - Jeg overlater til DHLs kunder å ta stilling til om det foreligger bedrageri i juridisk forstand. Dersom disse opplysningene stemmer, har DHLs kunder i dette tilfellet betalt for en ekstra utgift som DHL faktisk ikke har hatt.

Kontaktpersoner:

Forbundsleder Edvin Bellsli
Mobil 90 94 70 84 eller 41 40 12 96

Adm. direktør Gunnar Apeland
Tlf A 22 03 32 00
Tlf P 63 82 74 44
Mobil 90 02 03 40