2007

Prøveprosjekt 25,25 - høring

Publisert 20.06.07 Les mer

Flyttet bilen 10 meter i hviletiden: Bot på 6000 kroner eller 12 dager i fengsel...

Publisert 18.06.07

Tore Smedsrud som kjører for Gjersing AS ble stoppet for skivekontroll på E6 i Follo.
Den kvinnelige kontrolløren synes at det å bruke to minutter på å flytte bilen i hviletiden var så grovt at hun gikk til anmeldelse av Tore. Det ble rettssak, det ble gjort forsøk på forlik fra politiets side. NLF-advokat Robert Aksnes tok saken...
Les mer om dette i Norsk Transport

Les mer

FÅR DU IKKE BLADET NORSK TRANSPORT?

Publisert 18.06.07

Da er du kanskje ikke medlem...

Imidlertid finnes det en løsning på dette – alle kan abonnere på bladet.
Få det rett hjem i din egen postkasse for KUN KR.: 400,- per år.
Send en mail til arildw@lastebil.noeller ring 22033200 og spør etter Karin Noreng.

Les mer

Sterk lønnsvekst i Øst-Europa

Publisert 18.06.07

Europakommisjonens statistikkbyrå, Eurostat presenterte nylig tall, som viser at lønningene i Øst-Europa er på full fart oppover.
Et eksempel er lønnsveksten i de tre baltiske statene, Estland, Latvia, Litauen. Den lå i første kvartal på henholdsvis, 21,4 prosent, 22,4 prosent og 32,6 prosent. Det samme gjelder ikke eurosonelandene. De hadde en lønnsvekst i første kvartal på 2,3 prosent, noe som er litt lavere enn samme periode i fjor
(2,4 %). For hele EU steg lønningene med 3,7 prosent.

Les mer

Publisert 18.06.07

Jo flere bakker, jo mer drivstoff sies det at Scanias nye fartholder sparer. Vi har testet om denne teorien holder...
Kan det virkelig stemme?

Les mer

På tomannshånd med Øystein Stie

Publisert 18.06.07

Sties Termo Transport... For mange med litt over middels fartstid i bransjen vår, har dette navnet en egen klang. I flere tiår var det å kunne si ”Jeg kjører for Sties” ensbetydende med respekt og status. Og det finnes nok ikke mange transportfirmaer som- mer enn 20 år etter at bedriften sluttet å eksistere- har en aktiv venne-forening og en levende fan-club med egne web-sider.
Les hele historien i Norsk Transports juninummer

Les mer

Salg av transporttjenester: Hva er viktig?

Publisert 18.06.07

Velfungerende transportløsninger er for de fleste bedrifter av avgjørende betydning for utviklingsmuligheter og konkurranseevne blant annet ved økt tilgjengelighet i markedet.

Les mer

Beslag av førerkort: Gammel vane endelig avvent!

Publisert 18.06.07

”Gammel vane er vond å vende”, er et velbrukt munnhell. Etter mer enn 20 års kamp mot såkalt ”rutinemessig” beslag av førerkortet, har NLFs innsats ført til at det nå står svart på hvitt i håndhevingsinstruksen fra Politidirektoratet: ”Der det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke om straffbart forhold som kan medføre tap av førerett, skal det ikke foretas førerkortbeslag. Dette gjelder også ved alvorlige ulykker. Bruk av såkalt ”rutinemessig” beslag vil kunne medføre erstatningsansvar for politiet.”
Les mer i Norsk Transports juniutgave

Les mer

Forskning gir mer kunnskap om lastebilulykker

Publisert 15.06.07

Den internasjonale veitransportunionen IRU har, sammen med EU-kommisjonen gjennomført en stor undersøkelse om veitrafikkulykker, hvor lastebiler og vogntog er innblandet. Resultatene ble lagt fram nylig. Målet for undersøkelsen var å finne fram til de viktigste grunnene til slike ulykker.

Les mer

Mont Blanc tunnel stenges

Publisert 07.06.07

Tunnelen vil, på grunn av sikkerhetsøvelse, være stengt for all trafikk fra 2. juli 2007 kl. 21.00 til 3. juli kl. 03.00.
Kilde: IRU

Les mer

Mindre ledighet i EU

Publisert 06.06.07

Eurostat, som er Europakommisjonens statistikkbyrå, presenterte nylig en oversikt over arbeidsledigheten i EU. I den kan vi lese at arbeidsledigheten har gått ned i alle EU-landene med unntak av Luxemburg og Portugal. Siste år gikk ledigheten ned fra 8 til 7,1 prosent. For ungdom er det verre. Der ligger ledigheten fremdeles på et høyt nivå. Faktisk er nærmere en av seks personer under 25 år registrert som arbeidsledige i EU. Statistikken viser også at det er flere kvinner (8,2%) enn menn (6,3%) som ikke deltar i arbeidslivet.

Les mer

Utnyttelse av pensjonisters restarbeidsevne

Publisert 01.06.07 Les mer