2007

Fra 1. mars må alle ha refleksvest i bilen

Publisert 28.02.07

Det er for din egen sikkerhet. Du blir mer synlig når du f eks går ut av bilen for å sette ut varseltrekant, sjekke noe på bilen, legge på kjettinger etc. Fra 1. mars 2007 må du ha en refleksvest lett tilgjengelig fra førersetet i bilen.
Det er bileiers ansvar at det ligger en refleksvest i bilen.
Refleksvesten skal ha standard EN- 471 klasse 2. Statens vegvesen Vegdirektoratet vil også utvide forskriften til å omfatte standard
EN – 1150.

Les mer

Tyskland: Veistenging på A1

Publisert 28.02.07

På grunn av veiarbeide vil A1 motorvei bli stengt for alle kjøretøyer over 7,5 t, som kjører i retning av Køln mellom Hagen-Nord motorveikryss og Westhofen trafikkmaskin. Forbudet gjelder fra og med 28. februar 2007 og i tre uker framover.

Omkjøring via A45 til motorveikryss Dortmund/Witten, så via A44 til motorveikryss Bochum/Witten og deretter A43 til motorveikryss Wuppertal-Nord, og så inn på A1.
Kilde: IRU

Les mer

Norske klimautslipp fra transport øker

Publisert 27.02.07

Utslipp av klimagasser fra transportsektoren har økt noe mer i Norge enn gjennomsnittet for Europa. Det viser en rapport fra Det europeiske miljøbyrået (EEA), som omtales i en artikkel på nettstedet til SFT.

Les mer

Ekstra øyne i trafikken

Publisert 27.02.07

Det piper og det lyser rødt! På denne måten gjøres du oppmerksom på at du har noe eller noen i blindsonen på høyre side av bilen din. Sensorer festet på førerhusets høyre side sender beskjed til et display om alt som er 2,5 meter eller nærmere. Disse ekstra øynene i trafikken kan bety forskjellen mellom liv og død!

Les mer

Kostnadsutviklingen januar 2007

Publisert 23.02.07 Les mer

Ber om hastemøte for å diskutere vintervedlikeholdet

Publisert 23.02.07

Norges Lastebileier-Forbund har i dag kontaktet Vegdirektoratet og bedt om et snarlig møte for å drøfte de problemene trafikantene opplever på norske vinterveier.

Les mer

Nye regler for kjøre- og hviletid fra 11. april

Publisert 23.02.07

De nye kjøre- og hviletidsbestemmelsene inneholder ikke de helt store forandringene, men noen må kanskje endre sine transportopplegg. Dette kan få betydning for kostnader i transportsektoren. Kjøretiden pr uke, er begrenset. Pausene kan nå deles opp i hhv. 15 + 30 minutter, og ikke 3 x15 min. som tidligere. Når det gjelder døgnhvil er denne fortsatt 11 timer, men kan i enkelte tilfelle reduseres til 9 timer. Krav om kompensasjon for forkortet døgnhvil, er fjernet. En døgnhvile på 11 timer, kan nå avbrytes 2 ganger, uten videre kompensasjon.

Les mer

Snøkaos og kjøreforbud på E18

Publisert 22.02.07

Ekstremvær med store snømengder og sterk vind har medført at politiet har innført kjøreforbud på E18 mellom Kristiansand og Grimstad, som dermed er stengt for trafikk.

Statens vegvesen har – sammen med en rekke samarbeidspartnere – alt disponibelt mannskap og utstyr ute.

Les mer

Kostnadsindeks for lastebiltransport, januar 2007

Publisert 19.02.07 Les mer

Programerklæring for Transport 2007

Publisert 19.02.07 Les mer

Sverige: E6 Småröd åpnes igjen – en drøy måned før beregnet

Publisert 14.02.07

Mindre enn to måneder etter skredet ved E6 Småröd kan veien åpnes igjen. Det forteller en melding fra svenske Vägverket. Torsdag 15. februar slippes trafikken på veien igjen, med nærvær av infrastrukturminister Åsa Torstensson, Vägverkets generaldirektør Ingemar Skogö og länsöverdirektör Göran Bengtsson, Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Les mer

England: Falske tollere

Publisert 09.02.07

Det kunne være fristende å kalle dem ”tollere og syndere” som en spøk. Men det er ingen spøk, men virkelig at et utenlandsk kjøretøy på vei til London nylig ble stoppet og ranet av banditter utkledd som tolltjenestemenn. Tyvene hadde på seg jakker utstyrt med refleksmarkeringer og merket ”Customs” og med falske ID-kort. De kjørte en hvit kassebil, som også var merket ”Customs”. Fra britiske tollmyndigheter får vi vite at tolltjenestemenn får ikke alene stoppe kjøretøyer utenfor havneområdet. De skal ha følge med politi.

Les mer