2007

Høringsuttalelse til stamvegutredningen: - Stamvegene bør få fullverdig standard innen 2030

Publisert 31.01.07 Les mer

Riksvei 55 stenges

Publisert 30.01.07 Les mer

Siste frist for påmelding fagseminar på "Danmarks-ferja" er i morgen 30. januar!

Publisert 30.01.07 Les mer

”Hvor tar pengene veien?”

Publisert 29.01.07

Lastebileier Odd Goberg i Skien er mektig forbannet på sin oppdragsgiver DHL, en av verdens største distributører av gods, kan vi lese i januar-utgaven av Norges Lastebileier-Forbunds organ, ”Norsk Transport”

Bakgrunnen for utbruddet er at DHL den siste tiden har satt opp sine priser i to etapper, og forklarer sine kunder at dette skyldes økte oljekostnader og kompensasjon for sjåførmangelen.

Lastebileierne som kjører for DHL blir ikke tilgodesett med sin rettmessige andel av de tilleggene som denne samlasteren har iverksatt, hevder en opprørt lastebiler Odd Goberg fra Skien i en artikkel i bladet ”Norsk Transport”

Les mer

Kostnadsutvikling siste 6 år

Publisert 26.01.07 Les mer

Sjåførmangel næringens største utfordring

Publisert 25.01.07

Sjåførmangel er for tiden en av transportnæringens største utfordringer. Så ille er det at mange bedrifter må si nei til oppdrag, fordi de ikke har nok folk å sette bak rattet.
Siden det er stort behov for transport, forplanter problemet seg til resten av næringslivet. Rekruttering av gode sjåfører har alltid vært nødvendig for å kunne drive en lønnsom transportforretning. Etter hvert som kravet til fagkunnskap øker, vil det bli en større utfordring å rekruttere gode sjåfører.

Les mer

Frankrike: Storm stenger igjen veier

Publisert 23.01.07

Fortsatt kraftig uvær over store deler av Frankrike fører til at flere veier, også motorveier, har blitt stengt for tunge kjøretøyer. NLFs franske kolleger anbefaler at alle transporter, som ikke er helt nødvendige, blir utsatt til forholdene bedrer seg.
Vi gjør oppmerksom på at det av og til tar tid før NLF får beskjed når forholdene igjen er brukbare, så rådet er å følge med via egne kontakter.

Les mer

Kostnadsutviklingen  2006

Publisert 22.01.07

Vedlagte oppsett er hentet fra NLF-SSB indeksen som ble offentligjort 15. januar. Utviklingen og kommentarene burde således være kjent. Det nye er presentasjonsformen. I den ventede utvikling på kostnadssiden, er vårt råd - følg med i utviklingen til lønns - og rente kostnadene. Men stopp også opp og kast et blikk på differansene som fremkommer mellom årsveksten og økningen siste 12 måneder. Dette bildet vil alltid være tilstede, og forskjellen - enten den ene eller den andre veien - er en konsekvens av når økningene finner sted i løpet av året.

Les mer

Den engelske kanal: Trafikken tilbake til normalt

Publisert 22.01.07

Været har nå roet seg i Nord-Frankrike og Sør-England, og trafikken over kanalen er i gang igjen.
Det meldes også om normal trafikk på de nord-franske viaduktene Qehen, Herquelingue og Eschinghen på A16.
Kilde: IRU

Les mer

Om rundkjøringer og tunge lastebiler

Publisert 22.01.07 Les mer

E18 Hanekleivtunnelen stenges for all trafikk

Publisert 22.01.07

Statens vegvesen har besluttet å stenge også nordgående løp i Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold. Det forteller en melding fra vegvesenet. Det blir omkjøring for all trafikk mellom Bergsenga-krysset og Helland-krysset via gamle E18 (Rv. 313) forbi Holmestrand. Nordgående løp stenges av hensyn til trafikksikkerheten.

Les mer

Stilling ledig: Rådgiver i skadeforebyggende arbeid

Publisert 19.01.07 Les mer