2007

Ulovlig godstransport - kontroll og reaksjoner

Publisert 18.01.07 Les mer

Stilling ledig som advokat i NLF

Publisert 18.01.07

En av våre advokater går over i annen virksomhet. Vi søker derfor til vår juridiske avdeling, en ny advokat .

Arbeidsområdet er variert innenfor alminnelig næringsjus, herunder individuell og kollektiv arbeidsrett, avtalerett, kontraktsrett, entrepriserett, erstatningsrett, forsikringsrett, strafferett, veitrafikkrett, samt andre rettslige spørsmål knyttet til medlemsbedriftenes næringsvirksomhet.

Les mer

Tysk proteksjonisme forverrer konkurranseevnen til norske transportører

Publisert 18.01.07 Les mer

Kjør forsiktig langs E6 i morgen

Publisert 17.01.07

Politikammeret på Lillehammer opplyser om at det i morgen, 18. januar 2007, blir markering av trafikkulykker 2006 i Sør-Fron i Gudbrandsdalen.

Det blir tent fakler langs E6, og en del mennesker blir samlet.

Tenning av lys kl. 17.15.

Vær oppmerksom og ta hensyn!

Les mer

Frankrike: Stormproblemene vokser

Publisert 12.01.07

Ferjetrafikken over Den engelske kanal fra havnene Calais og Dunkirk er nå blitt stoppet på ubestemt tid. Eurotunnelen har bare to godstog per time. Adkomstveiene ved ”interchange 43” (Calais sentrum) og 44 (Calais St Pierre) er stengt i retning Dunkirk-Boulogne sur Mer. Det er lange køer med tunge kjøretøyer langs A16 motorvei i retning Dunkirk-Boulogne sur Mer. Også N216 ved Calais er overfylt.

Les mer

NLF søker distriktssjef i Troms og Finnmark

Publisert 12.01.07

NLFs distriktssjef i Troms og Finnmark fylker skal gå over i ny stilling. Vi søker derfor hans etterfølger. Stillingen er omfattende med et variert innhold som spenner fra generelt organisasjonsarbeid, sekretærfunksjon for fylkesavdelingene, møtearrangementer, medlemskontakt m.m. Vedkommende skal representere NLF overfor samarbeidspartnere, profilere organisasjonen og næringen på en positiv måte overfor offentlige organer, media og blant medlemmene.

Les mer

Frankrike: Storm hindrer trafikken

Publisert 11.01.07

Det blåser kraftig i de franske områdene (départements) Nord og Pas de Calais. I havnen i Dunkirk må man i dag regne med minst en times ventetid. I Calais slipper rundt 40% av trafikken gjennom. Eurotunnel er åpen som vanlig, men det er store kødannelser på adkomstveiene til tunnelen i retning Calais-Dunkirk, og det samme er tilfellet med østre ringvei ved Calais (N216). Man regner også med at det snart blir problemer på A16 motorvei i retning nord.

Kilde: IRU

Les mer

England: Storm også på den engelske siden av kanalen

Publisert 11.01.07

Vi viser til melding tidligere i dag om storm ved nordkysten av Frankrike. Nå melder engelske kolleger om liknende forhold også i sør-øst England. Dover havn har vært stengt tidligere i dag, men de kom i gang igjen senere på formiddagen. Men det blåser nå storm styrke, og det er mange forsinkelser og problemer i ferjetrafikken over kanalen. I Eurotunnel går det nå 4 – 5 godstog per time i hver retning.

Kilde: IRU

Les mer

Personvern i samferdselssektorenNLF deltar i høring på Stortinget

Publisert 10.01.07 Les mer

Nye EU-medlemmer fra 1. januar 2007

Publisert 08.01.07

Bulgaria og Romania ble EU-medlem 1. januar. Samtidig ble 35 rumenere og 18 bulgarere medlem av Europaparlamentet (EP). Representantene er blitt nominert av sine nasjonale parlamenter og sitter frem til EP-valg i landene som ventes i slutten av 2007. Antall medlemmer i Europaparlamentet er nå 785. Etter EP-valget i 2009 vil tallet bli 736, herav 22 fra Romania og 17 fra Bulgaria.

Les mer

Publisert 08.01.07

Samferdselsdepartementet har nå fastsatt mandat for undersøkelsesgruppe i forbindelse med raset i Hanekleivtunnelen på E18. Det forteller en melding fra departementet. Mandatet lyder som følger: ”Formålet med granskingen er å klarlegge mulige årsaker til raset og foreslå eventuelle forbedringstiltak.”

Les mer

Midlertidig E6 gjennom rasområdet klar i mars

Publisert 05.01.07

En provisorisk E6-vei gjennom rasområdet i Småröd mellom Uddevalla og Munkedal skal være klar i mars 2007. Det forteller en melding fra NLFs svenske kolleger i SÅ.

Les mer