I Norge deltar Oslo, Bergen, Stavanger/Sandnes, Kristiansand, Mandal, Drammen, Trondheim, Bodø og Tromsø med ulike aktiviteter både for barn og voksne. Flere byer stenger enkelte gater for biltrafikk. Det vil blant annet bli gitt plass til ”Busskrekkurs”, sykkeloppussing, konkurranser, konferanser, debatter og kulturelle innslag i gatebildet.

“Ren luft for alle”
Årets hovedtema er ”Ren luft for alle”. Hele 80 prosent av Europas befolkning bor i byer. Alle bør ha tilgang på ren luft – også de som bor i byene. Målet er at vi sammen skal få til trivelige byer og tettsteder der mennesker liker å oppholde seg og kan bevege seg fritt. Luften skal være ren, og biltrafikken skal ikke oppleves som plagsom.

I flere byer blir permanente tiltak for gående, syklende og kollektivreisende introdusert og/eller markedsført som en del av arrangementet. Også tiltak for tilgjengelighet for alle, trafikksikkerhets­kampanjer og miljøkampanjer gis plass.
I tillegg til bykommunene som hovedarrangører, er det i hver by ulike samarbeidspartnere, slik som Syklistenes Landsforening, kollektivselskaper, Grønn Hverdag, Politiet og Trygg Trafikk.