I møtet var det enighet om at det viktigste for begge organisasjonene er å redusere antall ulykker og dødsfall i trafikken. Det var forståelse for at de ulike trafikantgruppene kan komme i konflikt med hverandre og at dette kan skyldes atferd, men at det også kan ha sitt utspring i et mangelfullt utbygget veinett som er dårlig tilrettelagt for de ulike trafikantgruppene.

Det ble også fremholdt at NLF og SLF har arbeidet nært sammen om kampanjen Venner på veien sammen med NAF, og at det er viktig å videreutvikle dette arbeidet på en fruktbar måte for å redusere konfliktene. Det er erkjent at myndighetene har som mål at det skal stimuleres til mer bruk av sykkel. Samtidig er det viktig å sikre fremkommelighet for varetransporten.

Organisasjonene vil derfor sammen arbeide for å spre informasjon om hvilke utfordringer syklister og førere av tunge kjøretøyer står overfor, med sikte på å skape bedre forståelse. Samtidig ønsker organisasjonene å arbeide for at veimyndighetene tar sitt ansvar for utbygging og utforming av vei- og sykkelveinettet mer på alvor.