Regjeringen forslag om å øke vegbudsjettet med 1,6 mrd kr til 17 mrd kr i 2009 fremstilles som en økning på 10,4 % sammenlignet med saldert budsjett for 2008. Økningen blir på 7,4 % dersom vi tar høyde for forventet prisstigning neste år, sier Olav Slaatsveen.

– Vi hadde ønsket oss en enda større bevilgning til vegvedlikehold allerede neste år, sier Slaatsveen. – Statsministerens signaler tidligere i høst om flere titalls milliarder kroner mer til veg og jernbane, gjør at vi har store forventninger til neste nasjonale transportplan og fremtidige statsbudsjetter.

Regjeringen legger ikke opp til at den økonomiske rammen i inneværende nasjonale transportplan skal oppfylles når det gjelder riksveginvesteringer. – Vi registrerer at alle store vegprosjekter i Statens vegvesens handlingsprogram 2006-2009 blir startet opp. Men vi mener at det burde vært satt i gang flere mindre vegprosjekter, som for eksempel innebærer fjerning av flaskehalser på riksvegnettet, sier Olav Slaatsveen. – Vi forventer at regjeringen i neste nasjonale transportplan er mer offensiv og øker stamvegutbyggingen betydelig, sier Slaatsveen.

Regjeringens foreslår å øke riksvegferjetakstene med 4,4 %. – Dette er meget uheldig. I lys av den kraftige kostnadsutviklingen lastebileierne opplever, burde regjeringen unngått å øke riksvegferjetakstene utover forventet prisstigning på 3 %, sier Olav Slaatsveen.

– NLF er fornøyd med forslagene til rassikringstiltak og til satsing på store og små trafikksikkerhetstiltak, herunder 30 km med midtdelere på trafikkfarlige og trafikktunge strekninger på eksisterende riksveger, uttaler Olav Slaatsveen. – Dette er tiltak som vi vet virker.

Kontaktpersoner:
Forbundsleder Per Madsen
mobil 91 32 67 00
eller 32 20 47 75

Adm. direktør Olav Slaatsveen,
mobil 90 17 43 08
eller tlf 22 03 32 25