2009

Publisert 06.07.09

Lastebilene har redusert sine miljøutslipp kraftig de siste årene. Euro-standarden for bilmotorer, et krav som ble innført i 1993 for lastebiler, har ført til betydelige reduksjoner i lokal forurensing. Nå er fokus flyttet over på utslipp av klimagasser, og NLF kan tilby medlemsbedriftene konkrete verktøy for å redusere CO2-utslippene.

Les mer

Kollegahjelp på NRK

Publisert 06.07.09 Les mer

Transnova etablert

Publisert 01.07.09

NLF var nylig invitert til Transnova idéseminar hos Vegdirektoratet. Etablering av Transnova ble i Klimameldinga i 2007 trukket fram som et aktuelt tiltak for å nå regjeringens mål om reduksjon av klimagassutslippene fra transport. En prosjektgruppe i Vegdirektoratet har arbeidet med planene i en tid, og nå ønsket de å invitere også andre til innspill om mulige tiltak. Transnova opprettes for å fremme en mer miljøvennlig transport.

Les mer

Nå ryker førerkortene!

Publisert 01.07.09

På riksvei 3 er det nå veiarbeid på en to kilometer lang strekning fra Søndre Bjøråa bru til Atna i Stor-Elvdal kommune. Fartsgrensa er 40 km/t. Veiarbeiderne rapporterer om at mange yrkessjåfører kjører alt for fort. Det oppstår en del farlige situasjoner - bl.a. fordi mange vogntog kjører forbi personbiler. Politiet vil i løpet av kort tid starte med stikkprøver. Veiarbeidene vil pågå i hele sommer.

Politiet advarer nå mot at de kan bli mange førerkortbeslag på stedet.
Husk at veiarbeiderne er der for at vi skal få bedre kjøreforhold....

Les mer

Finanskrise stopper prisøking i Mont Blanc

Publisert 01.07.09

Administrasjonen for Mont Blanc tunnelen melder at den vanlige prisøkningen, som normalt skulle komme 1. juli 2009, har blitt utsatt til 1. januar 2010. Grunnen er finanskrisen, som også har rammet veitransporten.Kilde IRU

Les mer

Lastsikringskonferanse avlyst 

Publisert 30.06.09

Pga for få påmeldte må vi dessverre avlyse lastsikringskonferansen 19. august.

Les mer

NLF kontrollerer dekktrykk: Få rutiner – resultatene meget gode!

Publisert 30.06.09

Nylig fikk representanter fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF) anledning til å kontrollere dekktrykk i forbindelse med at Statens vegvesen gjennomførte storbilkontoll på Taraldrud kontrollstasjon utenfor Oslo. Kontrollen var en del av NLFs aktiviteter som deltaker i ”Klimaveien”. Vi ble gledelig overrasket over at alle kontrollerte kjøretøyer, med et par unntak, hadde korrekt lufttrykk. Når det gjaldt unntakene, var det heller ikke der snakk om store avvik. På plussiden kan også nevnes at samtlige hadde gode dekk, med liten slitasje.

Les mer

Nye priser i Skandinavia

Publisert 29.06.09 Les mer

112 er nødnummeret i alle EU-land

Publisert 29.06.09

112 er etablert som nødnummer for hele EU. Du ringer kostnadsfritt fra fasttelefon, mobiltelefon eller mynttelefon i et hvilket som helst EU-land.

Les mer

EORI-nummer ved innpassering til EU

Publisert 29.06.09 Les mer

Norges Lastebileier-Forbund vil redusere antall ulykker i trafikken!

Publisert 24.06.09 Les mer

Riksveg 70 Oppdølstranda Rasveien stengt for lastebiler

Publisert 19.06.09

Etter nok et ras på riksveg 70 Oppdølstranda i Sunndal vil Statens vegvesen ha en uavhengig risikoanalyse. Vegen vil være stengt fram til denne foreligger. Alternativ transport vil bli båtskyss. Dette forteller en melding fra Statens vegvesen.

Båtskyss tilbys bare for personer, ikke biler. Hvis veien må være stengt lenge, kan det bli aktuelt å sette inn en ferje, forteller Regionvegsjef Berit Brendskag Lied i Statens vegvesen Region midt. Foreløpig må skiltet omkjøringsvei benyttes.

Les mer