2009

Kostnadsindeks for lastebiltransport, oktober 2009

Publisert 18.11.09 Les mer

Tunnelsikring på rv.5

Publisert 18.11.09

Statens vegvesen opplyser at de for tiden har arbeid med tunnelsikring av rv 5 Fjærland-, Berge-, og Frudals-tunnelane. Hovudoppgaven er vannsikring og brannsikring av dette.
I perioden 23. nov. til 19. desember vil det også bli periodevis stengt.
Nedenfor er gjengitt informasjon fra Statens Vegvesen.

Les mer

Skivebom fra regjeringen!

Publisert 16.11.09

- Regjeringen setter miljøkampen i bilbransjen mange år tilbake når biodiesel blir avgiftsbelagt. Fra nytt år blir det for dyrt for transportbransjen å bruke biodiesel. Dermed blir det enda vanskeligere å redusere klimautslippene i Norge, sier adm. dir. Olav Slaatsveen i Norges Lastebileier-Forbund.

Les mer

Best på HMS

Publisert 05.11.09

Norsk Petroleumsinstitutts (NP) HMS-pris for 2009 gikk til NLF-medlem Nils Heggem AS i Åndalsnes. Bedriften frakter blant annet oljeprodukter for Statoil. Prisen ble overrakt på NPs årskonferanse den 3. november 2009. –Vi har jo jobbet mye med dette i over tjue år og er veldig stolt over å få denne prisen, sa en glad Nils Heggem etter overrekkelsen. NLF gratulerer!
På bildet ser vi fra v.: Ståle Åheim og Nils Heggem fra Nils Heggem AS.

Les mer

Vær vaktbikkjer mot sosial dumping, men ikke svert en hel næring!

Publisert 03.11.09

Med utgangspunkt i en personalkonflikt i en lastebilbedrift, gikk lokal fagforeningsleder i Transportarbeiderforbundet, Ole Einar Adamsrød hardt ut mot lastebileiere som sparer penger på å benytte utenlandske ansatte på dårlig lønn og arbeidsforhold. Dette var i et innslag på TV2-nyhetene sist søndag. I TV-innslaget ble det også hevdet at sosial dumping er i ferd med å få fotfeste i transportbransjen. Adm. direktør Olav Slaatsveen i Norges Lastebileier-Forbund kjenner seg ikke igjen i Adamsrøds beskrivelse og tar sterkt avstand fra en slik generalisering. Han frykter at utsagn som dette kan skade det arbeidet som er i gang for å forebygge og luke ut forskjellsbehandling av ansatte i lastebilnæringen og at det vil skremme folk fra å søke seg til yrket.

Les mer

NLF krever økt kontroll av kabotasjekjøring

Publisert 03.11.09 Les mer

NLF med fokus på fylkesveger

Publisert 02.11.09 Les mer

Tunnelvedlikehold Stenger E39 mellom Flikka og Rogaland grense 

Publisert 02.11.09

Det arbeides nå med vedlikehold i tunnelene, til og med natt til fredag fra kl. 23.00 til kl. 06.00.
Som følge av betongarbeider, vil det kun bli åpnet én gang per natt fra ca. kl. 02.00 til ca. kl. 02.15.
Dette vil gjelde fra natt til tirsdag 3. november. Det tas sikte på at arbeidene ferdigstilles i løpet av uke 47. Omkjøring om Tonstad.
Kilde: Statens vegvesen region Sør

Les mer

NLF er kritiske til Postens oppkjøpsbølge.

Publisert 30.10.09

Finansavisen skriver at Posten vokser seg stadig større og adm. direktør Dag Mejdell i Posten Norge vil kjøpe opp flere virksomheter. Selv om det sendes stadig færre brev, er post- og logistikkbransjen totalt sett i vekst. Postens oppkjøp av nordiske selskaper er med på å sikre seg innvolumer til Postens distribusjonsnett i Norge.

Posten er et statlig selskap som har fått statlige midler til omstrukturering. Disse midlene er i stor grad brukt til oppkjøp av annen transportvirksomhet, dette er NLF kritiske til.
Klikk på bildet for å lese artikkel i Finansavisen

Les mer

Transport av dyr – problemer med høyt sykefravær?

Publisert 30.10.09

Influensapandemien kan gi høyt sykefravær, og dette kan også medføre problemer med å skaffe sjåfører og ledsagere som tilfredsstiller krav om kompetansebevis. Mattilsynet har gitt noen retningslinjer om hvordan dyretransportørene skal forholde seg hvis mange sjåfører er syke. Her er Mattilsynets råd for hvordan dette skal håndteres.

Les mer

Status E16 Flenjatunnelen

Publisert 27.10.09

Fra Statens vegvesen Region Vest har vi fått melding om at sprengingsarbeidet er ferdig i begynnelsen av november slik planen var. Vegvesenet melder videre følgende:

Les mer

Tsjekkia: Snøproblemer borte

Publisert 26.10.09

NLFs søsterorganisasjon i Tsjekkia melder at snøproblemene som de meldte om den 15. oktober nå er over.

Les mer