2009

Høyangertunnelen: Tunnelsikring

Publisert 15.10.09

Statens vegvesen har for tiden arbeid med tunnelsikring av rv 55 Høyangertunnelen.
Jobben består i rensking av fjell, bolting og sprutbetong for sikring, samt vannsikring av områder som trenger dette. Arbeidet medfører stenging av tunnelen.

Les mer

Tsjekkia: Kraftig snøfall skaper trafikkproblemer

Publisert 15.10.09

Spesielt har snøværet gått ut over områder nord i Böhmen og i den nord-østlige delen av Moravia. Følgende veier er i dag stengt:

Les mer

Regjeringen rygger i miljøsaken!

Publisert 14.10.09

Regjeringen vil øke avgiftene på biodiesel. Dermed blir det betydelig dyrere å bruke miljøvennlig drivstoff. – Det er merkelig at regjeringen legger fram et statsbudsjett der politikerne svikter i et av samfunnets viktigste spørsmål. Vi er sjokkert over at avgiftene på biodiesel nå økes, sier adm.dir Olav Slaatsveen i Norges Lastebileier-Forbund.

Les mer

Fakta om statsbudsjettet 2010

Publisert 13.10.09

Statsbudsjettet ble lagt fram kl. 10.00 i dag, og her fortsetter Regjeringen å satse på vegformål, slik NLF har krevd i mange år. Vi er imidlertid i tvil om en økning på 6,6 prosent på drift og vedlikehold er tilstrekkelig. Når vi regner med forventet prisstigning på 1,8 %, blir reell økning bare 4,8%.

Her finner du noen hovedpunkter (tekst på nynorsk hentet fra Regjeringens egen pressemelding).

Les mer

Statsbudsjettet: Tidenes løft, men...

Publisert 13.10.09 Les mer

Stenging av E16 Vaksdal – Stanghelle

Publisert 12.10.09

Les følgende melding fra Statens vegvesen Region vest:
"Måndag 12. oktober startar rassikringa av E16 ved Hettetunnelen. Arbeidet omfattar fjellreinsk, bolting, sprenging og bygging av ny portal på nordsida av tunnelen. Fjellreinsken må utførast på dagtid og før frosten sett inn. Medan dette arbeidet går føre seg må vegen vere stengt. Vi ønskjer å skape minst mogleg ulemper for trafikantane og legg derfor opp til hyppige gjennomkøyringar."

Les mer

Bruk lysene riktig i høstmørket!

Publisert 09.10.09 Les mer

Tømmerseminaret 2009

Publisert 09.10.09 Les mer

Oslo: Tunnelarbeid gir redusert kapasitet på veinettet

Publisert 09.10.09

Fra 24. oktober 2009 er det redusert vegkapasitet på E18 gjennom Oslo.

Festningstunnelen – som er E18 gjennom Oslo sentrum – vil i om lag et halvt år ha to kjørefelt mot normalt tre felt i østgående og vestgående retning. Kjørefeltene i vestgående felt – ut av Oslo – er smale, bare om lag tre meter.

Les mer

Støylsnestunnelen

Publisert 09.10.09

Den nye parsellen av rv. 5, Hammarsgrovi-Stølsneset, er klar for trafikk. Det forteller en melding fra Statens vegvesen. Selv om vegen skal åpnes offisielt av H.M. Kongen den 2. november, er det ingen grunn til å vente med å slippe trafikken til på denne rasutsatte strekninga, forteller meldingen.

Les mer

Stenging av E16 Vaksdal – Stanghelle

Publisert 07.10.09

Vi har fra Statens Vegvesen fått melding om at de mandag 12. oktober startar rassikring av E16 ved Hettetunnelen. Arbeidet omfattar fjellreinsk, bolting, sprenging og bygging av ny portal på nordsida av tunnelen. Fjellrenskingen må utføres på dagtid og før frosten setter inn. Mens dette arbeidet pågår, må vegen vere stengt. Vi ønsker å skape minst mulig ulemper for trafikantane og legger derfor opp til hyppige gjennomkjøringar.

Les mer

"Transport 2010" utsettes et år og blir "Transport 2011"

Publisert 02.10.09

I samråd med samarbeidspartnerne er det besluttet at neste Transport-messe på Lillestrøm skal finne sted i dagene 5. – 7. mai 2011. Normalt skulle utstillingen ha vært arrangert i 2010, og utsettelsen er en tilpasning til dagens markedssituasjon.

Les mer