2009

Hva var det vi sa?Riksrevisjonen forsterker NLFs kritikk av vintervedlikeholdet

Publisert 01.10.09

Noen ganger er det liten glede i å få rett. Norges Lastebileier-Forbund har gang på gang skarpt kritisert Statens vegvesen for dårlig vedlikehold av veiene, og mest har vi vært opptatt av vintervedlikeholdet. Nå viser Riksrevisjonens rapport at NLF har hatt rett: Mer enn halvparten av drifts- og vedlikeholdsarbeidet står til stryk. Vi skulle gjerne sett det annerledes.

Les mer

Statens vegvesen gjennomførte i forrige uke en kontroll

Publisert 30.09.09

Statens vegvesen gjennomførte i forrige uke en kontroll på kjøre- og hviletid. I alt ble 1 200 lastebilsjåfører kontrollert. Det ble registrert 370 brudd på regelverket. 43 sjåfører hadde så alvorlige brudd at de ble politianmeldt, og dette er 3,6% av de kontrollerte sjåførene. –Heldigvis er dette en lav prosent, men her finnes det absolutt et forbedringspotensiale, sier adm. direktør Olav Slaatsveen i Norges Lastebileier-Forbund (NLF).

Les mer

Tømmerseminar 21. november 2009

Publisert 23.09.09

NLFs Tømmerseminar avholdes lørdag 21. november. 2009 og planleggingen er i full gang. Hold av dagen!

Seminaret holdes i år på Clarion Hotel Royal Christiania, vis a vis Jernbanetorget, Byporten og Oslo S.

Følg med på www.lastebil.no eller i BNT for program og påmelding.

Les mer

Dekkmanns-kampanje - Continental dekk 

Publisert 22.09.09 Les mer

Kostnadsindeks for lastebiltransport, august 2009

Publisert 21.09.09 Les mer

Fjord Line seiler ekspress fra Kristiansand til Hirtshals

Publisert 16.09.09

Fjord Line gjenopptar seilinger fra Kristiansand til Danmark med passasjerskipet Fjord Cat fra og med våren 2010. Overfarten mellom Kristiansand og Hirtshals vil ta to timer og femten minutter, som er én time raskere enn Color Lines SuperSpeed. Billettsalget startet mandag 14. september.

Les mer

Modulvogntog: Forslag om nye tilslutningsveier

Publisert 15.09.09

Vegdirektoratet har foreslått 2 nye tilknytningsstrekninger for prøveordningen med modulvogntog. Den ene er
Rv 22 til Ringnes på Gjelleråsen, den andre er Ulvensplitten-Ulvenveien-Persveien-Haraldrudveien til Veolia Miljø Gjenvinning i Oslo. Forslaget er nå på høring.

Vegdirektoratet gjør i høringen spesielt oppmerksom på at eventuelt nye søknader om tilknytningsstrekninger av kapasitetsårsaker vil bli ”samlet opp” til henimot årsskiftet før disse vil bli vurdert og eventuelt sendt på høring.

Les mer

Transnova utvider støtteordningen

Publisert 15.09.09

Transnova utvider støtteordningen fra utbygging av ladepunkt for elbiler til også å omfatte prosjekter som satser på alternativt, miljøvennlig drivstoff.

Les mer

Krisen ikke avblåst i lastebilnæringen

Publisert 14.09.09 Les mer

NLF med ny dekkontroll

Publisert 14.09.09

NLF gjennomførte torsdag den 10. september for 2. gang i år en kontroll av dekktrykk på vogntog ved Taraldrud kontrollstasjon sør for Oslo. Formålet med kontrollen var å avdekke om mange kjørte med for lavt trykk i hjulene, og kontrollen var en del av NLFs innsats i samfunnsdugnaden "Klimaveien".

Les mer

Rapport om brede landbruksmaskiner på offentlig vei 

Publisert 14.09.09 Les mer

Klart for samarbeid om Kollegahjelpen

Publisert 08.09.09

Forbundsstyret har sagt ja til et forsøksprosjekt i Hedmark og Oppland, hvor representanter fra Transportarbeiderforbundet deltar i NLFs ”Kollegahjelpen”. I august var det felles seminar for gamle og nye kollegahjelpere i Innlandet.

Les mer