Regjeringen foreslår også at aksjeselskaper skal gis adgang til å tilbakeføre underskudd i 2008 og 2009 mot skattelagt overskudd de to foregående årene, begrenset til 5 mill. kroner for hvert år. - Forslagetvil gi bedre likviditet i en periode med vanskelig tilgang på lån, og vil kunne styrke egenkapitalen for en del bedrifter, men vi savner tiltak også for enkeltmannsforetakene, sier Slaatsveen.Han legger til at over 40 prosent av NLFs medlemsbedrifter er enkeltmannsforetak, og en heving av avskrivningssatsen fra 20 til 25 prosent hadde vært et godt tiltak, fortsetter Olav Slaatsveen.

Regjeringen foreslår også tiltak som gjør det lettere for bedrifter som må permittere ansatte. Arbeidsgiverperioden reduseres slik at antall dager med lønnsplikt under permittering reduseres fra 10 til 5 dager. For at bedriftene i større grad skal kunne holde på kompetansen i en periode med lav aktivitet, foreslås det også å øke maksimal periode med dagpenger under permitteringer fra 30 til 42 uker. –Dette er svært gode tiltak, som vil kunne gjøre at bedrifter slipper å si opp flinke fagfolk som man vil kunne få bruk for senere, uttaler adm. direktør Olav Slaatsveen.

- Det foreslås også en midlertidig økning i lærlingtilskuddet, noe som er positivt for å stimulerer til fremtidsrettet fagutdanning, sier Slaatsveen.

Mer om tiltakspakken kan lesesher